E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yeni zirve tahmini!---

Altında yeni zirve tahmini!

Altında yeni zirve tahmini!
19 Ağustos 2024 - 15:24 borsagundem.com

Altın fiyatlarının yeni zirvelere ulaşması beklenirken, bazı analistler gelecek sene değerli metalin ons fiyatının 3 bin doları bulacağını düşünüyor.

Bu hafta küresel piyasalarda odak noktası Jackson Hole toplantısı olacak. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşmanın faiz oranları hakkında daha fazla ipucu sunması bekleniyor. Bu durum, altın fiyatlarına ilişkin tahminlerin yeni rekor seviyelere ulaşacağı yönündeki beklentileri artırdı.

BMI Baş Emtia Analisti Sabrin Chowdhury, altının güvenli liman olarak cazibesine dikkat çekerek, 2024'ün ‘altının birden fazla zirveye ulaşacağı yıl’ olacağını belirtti.

"Altın belirsizlikten güç alıyor"

Bloomberg HT'nin haberine göre, 2024'ün seçim yılı olmasına, Ukrayna'nın yakın zamanda Rusya'ya yeniden saldırmasına ve Ortadoğu'da artan gerilimlere atıfta bulunan Chowdhury "Altın belirsizlikten güç alıyor... ve belirsizlik zirvede" dedi.

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin bu ayın başlarında Tahran'da öldürülmesinin ardından İran'ın misilleme sözü vermesiyle İsrail ve İran, doğrudan bir çatışmanın eşiğinde görünüyor. İsrail ordusunu yüksek alarma geçirdi ve ABD, müttefikinin savunmasını desteklemek için bölgeye güdümlü füze denizaltısı gönderdi.

Altın fiyatına yön veren bir diğer faktör ise Fed'in faiz indirimi patikası. Temmuz ayındaki Fed toplantısı, gelecek ay faiz indiriminin masada olduğuna dair yatırımcı güveninin artmasına neden olmuştu.

BMI analisti, "Fed muhtemelen gelecek ay faiz indirimine başladığında altının ons başına fiyatı 2 bin 700 dolara ulaşabilir" dedi.

3 bin dolar tahmini

Düşük faiz oranları, altın satın almanın fırsat maliyetini azaltarak, altınla rekabet eden Hazine tahvilleri gibi faiz getiren varlıklara kıyasla onu daha cazip hale getiriyor.

Citi analistleri ise bir notta, altın yatırımcı duyarlılığının üç ila altı aylık dönem için yükselişe hazır olduğunu belirtti. Banka, 2025 ortası itibarı ile ons başına 3 bin dolar tahmini verirken dördüncü çeyrekte değerli metalin ons başına fiyatının 2 bin 550 dolar seviyesine geri çekilmesini bekliyor.

Gram altın haftaya nasıl başladı?Gram altın haftaya nasıl başladı?

 

Ons altın kar realizasyonları ile gerilediOns altın kar realizasyonları ile geriledi

 

Altının kilogram fiyatı yükseldiAltının kilogram fiyatı yükseldi

 


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)