E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı doğru---

Altında yön yukarı doğru

Altında yön yukarı doğru
11 Eylül 2013 - 07:47 borsagundem.com

Altın fiyatları güne alıcılı başladı

Yatırımcılar dün ABD Başkanı Barack Obama’dan gelen mesajların ardından pazarlık sürecini takip etme pozisyonu alarak alımlarını artırdı. Değerli metal son üç haftadır Suriye müdahalesinin gerçekleşmeyeceği beklentisiyle güvenli liman olarak görülen altın alımlarını azaltmıştı. Altının onsu bugünkü işlemlerde 1,41 dolar yükselerek, 1,365 dolara çıktı.
Değerli metalin onsu Salı günü 1,357 dolara kadar gerileyerek 22 Ağustos’tan bu yana gördüğü en düşük seviyeye inmişti. Altındaki bu düşüşte Ortadoğu’daki gerginliğin azalmasıyla fiyatı düşen petrol fiyatları etki etmişti. Altının onsundaki harekete ABD Merkez Bankası Fed’in 17-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği ve tahvil alımına yönelik net açıklamaların beklendiği kritik toplantı da baskı yapıyor. Suriye son olarak kimyasal silahlardan vazgeçeceklerini kabul ederek büyük güçlerin geri adım atmasını sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)