E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş ivmesi---

Altında yükseliş ivmesi

Altında yükseliş ivmesi
29 Temmuz 2024 - 07:50 borsagundem.com

Altın, Fed'den faiz indirimi beklentileri ve jeopolitik risklerle yükseliyor.

Altın fiyatları, Ortadoğu'da artan jeopolitik gerilimler ve eylül ayında ABD'de faiz indirimi beklentileriyle yükselirken, odak noktasının Federal Reserve'in (Fed) bu hafta yapılacak politika toplantısı olduğu belirtiliyor.

Spot altın TSİ 05:05 itibariyle %0,3 artışla 2.391,80 dolar/ons oldu. ABD vadeli altın kontratları ise %0,4 artışla 2.390,50 dolara yükseldi.

OANDA'nın Asya Pasifik kıdemli piyasa analisti Kelvin Wong, "Fiyatlar Fed toplantısı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumları öncesinde dar bir aralıkta seyredecek. Açıkça güvercin bir duruş ve daha yumuşak istihdam verileri görürsek, fiyatlar 2.450 dolar/ons'a doğru yönelebilir" dedi.

ABD Merkez Bankası Federal Açık Piyasa Komitesi 30-31 Temmuz tarihlerinde toplanacak ve faiz oranlarını değiştirmeyerek %5,25-%5,50 seviyesinde tutması bekleniyor. Ancak, haziran ayında ABD'den gelen istihdam verilerinin zayıflaması, enflasyondaki düşüş ve üst düzey Fed yetkililerinin yorumları, vadeli işlem piyasasının eylül ayında 25 baz puanlık bir indirimi tamamen fiyatlamasına neden oldu.

Altının kilogram fiyatı gerilediAltının kilogram fiyatı geriledi

 

Altında yön neresi?Altında yön neresi?

 

Altının kilogram fiyatı düştüAltının kilogram fiyatı düştü

 

Ons altın kritik veri öncesi gerilediOns altın kritik veri öncesi geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)