E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 1260 dolara yaklaştı---

Altın 1260 dolara yaklaştı

Altın 1260 dolara yaklaştı
08 Haziran 2016 - 16:10 borsagundem.com

Altın 1260 dolara yakın seviyede işlemlerini sürdürüyor

Altın fiyatları, Fed Başkanı Janet Yellen'ın yaptığı konuşma sonrasında bu yıl faiz artırım olasılığını azaltması ile birlikte doların son bir ayın en düşük seviyesine gevşemesi ve Çin'in son 11 ayda ilk kez altın alımını durdurması ile yükseldi.

Altının onsu dün 1243 seviyesinden kapandıktan sonra yeni güne bu seviyeden başlayıp yükselişe geçti. Güne yatay başlayan ons altın alımların devam etmesi ile 1260 dolara yaklaştı. Altın şu saatlerde yüzde 1.20 artışla 1258 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Metal, Cuma günü ABD'de tarım dışı istihdamın yaklaşık altı yılın en düşük artışını göstermesi ve bunun sonucu borçlanma maliyetlerinde artış için beklentilerin zayıflaması sonucu sıçrama yaptı. Yellen'ın Pazartesi günkü konuşmasının ardından, traderlar 14-15 Hazirandaki Fed toplantısında faiz artırımı çıkmasına ihtimal vermiyor. Bu toplantıda faiz artırımına gitme olasılığı, Temmuzda yüzde 18 ve Eylül toplantılarında yüzde 39 seviyelerinde.

Çin Merkez Bankası Nisan ayında altın rezervlerinde değişikliğe gitmedi ve bu durum, fiziki talebin zayıflayabileceği endişelerini artırdı. Doların seyrini gösteren endeks 6 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine indi.

Singapur'da GoldSilver Central Pte idari direktörü Brian Lan, "Fed'in gelecek haftaki kararına kadar, altında çok fazla hareket beklemiyoruz," dedi ve "Yatırımcılar, değişikliğe gitmemenin bir defalığına bir hareket olup olmadığını görmek için Çin'in altın rezervlerini izlemeye devam edecek. Ancak Çİn'in bu molası fiziki talebin zayıflamakta olduğunun bir işareti olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Gümüş yüzde 0.5 yükselirken, paladyum yüzde 1 ve platin yüzde 0.5 prim yaptı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)