E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş sürüyor---

Altında yükseliş sürüyor

Altında yükseliş sürüyor
09 Haziran 2016 - 07:56 borsagundem.com

Ons altın 1260 doların üzerinde seyrediyor

 Altın fiyatları, Fed'in faizi bir süre daha düşük tutacağı beklentilerinin güçlenmesi ile birlikte, merkez bankası politikalarının devam edeceği spekülasyonuna bağlı olarak, üç haftadır gösterdiği yükselişini dün de devam ettirerek 1260 doların üzerinde kapandı.Dünya Bankası'nın küresel ekonomi büyüme tahminini düşürmesi de altında alımlara destek oluyor.

Altının onsu, dün yüzde 1.5 artarak 1,262.80 dolar kapanışı ile 17 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine kadar çıktı. Yeni günde ise 1266 doları test eden ons altın şu saatlerde yüzde 0.02 eksi ile 1262.50 dolar seviyesinde seyrediyor.

Uzmanlara göre 1245 direncini aşan altında yukarı yönlü hareketler hızlandı. Ancak gelen alımlar 1265 direncinde durdu. Altının 1265'i de aşması durumunda 1280 hedeflenebilir.
Altında aşağıda ilk etapta yine 1245 önemli bir seviye olabilir. 1245'in altına inilmesi halinde 1229 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.

ECB Çarşamba günü özel sektör tahvil piyasasına girdi ve kıtanın en büyük şirketlerinin bazılarının tahvillerini satın aldı. ABD'de, zayıf çıkan istihdam verisi, Fed'in gelecek haftaki toplantısında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentileri ortadan kaldırdı. Traderlar, 15 Haziran'da sona erecek toplantıda Fed'in faiz artırımı olasılığını sıfır olarak görüyor. Fed fon vadelilerine göre, Aralık ayına kadar faiz artırımı olasığı ise yüzde 50'nin altında.

IG Asia Pte stratejisti Bernard Aw, "Düşük ya da negatif ülke ve şirket tahvilleri, yatırımcıları ya daha riskli varlıklara ya da altın dahil emtiaya yöneltebilir," dedi ve "Gelecek hafta, Fed toplantısı yaklaşırken doların aşağı yönde kapasiteye sahip olması ile birlikte, altın için oldukça pozitifim" şeklinde görüş bildirdi.

 

Goldman Sachs satış dalgası uyarısında bulundu

 

Avrupa borsalarının karışık seyirle açılmaları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)