E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltındaki düşüş geçici mi---

Altındaki düşüş geçici mi

Altındaki düşüş geçici mi
10 Ocak 2013 - 10:04 borsagundem.com

UBS yayınladığı raporda altın fiyatlarının son dönemde yaşadığı düşüşlere dikkat çekti

UBS tarafından yayınlanan raporda altın fiyatlarının son dönemde yaşadığı düşüşlere dikkat çekilerek bu durumun geçici olduğu öne sürüldü ve negatif faiz oranlarının fiyatları desteklemeye devam edeceği dile getirildi.
UBS'in raporunda şöyle denildi:
"Altın fiyatları geçtiğimiz yılın ekim ayından bu yana yüzde 8'e varan bir düşüş yaşadı. Bu fakir performans özellikle küresel düzeyde atılan niceliksel gevşeme adımları gözönünde bulundurulduğunda hayal kırıklığı yarattı.
Bu durum altın fiyatlarının neden yeni zirveler yapmadığı sorusunu akla getiriyor. ABD'de mali uçurum konusunda sağlanan mini anlaşmaya karşın ABD halen sürdürülebilir bir borç düzeyine gelebilmenin uzağında
Bununla birlikte bazı yatırımcılar enflasyonist baskılar gibi başka konulara odaklanmış durumda. Küresel düzeyde enflasyon rakamları beklentilerin altında kalıyor. Düşük fiyat baskısı ve yatırımcıların artık birbiri ardına gelen niceliksel gevşeme adımlarına karşı bağışıklık kazanmış olması ve volatilite beklentileri altın fiyatlarının gerilemesine neden oluyor.
İzlenen düşük performansa karşın altın fiyatları mevcut seviyelerden halen al veriyor. Negatif faiz oranları altın fiyatlarına destek oluyor ve gelişmekte olan piyasaların merkez bankalarının altın alımları güçlü seyrediyor. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)