E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Altındaki düşüş güveni zedeliyor'---

'Altındaki düşüş güveni zedeliyor'

'Altındaki düşüş güveni zedeliyor'
25 Haziran 2013 - 17:51 borsagundem.com

Credit Suisse, altın fiyatlarında yaşanan düşüşün yatırımcı güvenini zedelediğini ifade etti

Credit Suisse tarafından yapılan açıklamada altının son 30 yıldan uzun bir sürenin ilk yıllık düşüşüne doğru ilerlemesinin yanı sıra Federal Reserve tarafından tahvil alımlarının azaltılması ve enflasyonun sabit kalmasıyla yüksek derecede bir baskı altında kalmasının beklendiği belirtildi.
Külçe altının geçtiğimiz aylarda yaşadığı düşüş fiyatların yükselmeye devam edeceğini düşünen insanların güvenlerini zedelediğini dile getiren Credit Suisse yetkilisi Ric Deverell önümüzdeki 12 ay boyunca fiyatların 1,150 dolara gerileyeceğini tahmin ediyor. Öte yandan Credit Suisse altın için 4. çeyrek beklentilerini ons başına 1.250 dolara düşürdü. Bankanın açıklamasına göre küresel büyümenin zorlanmasıyla emtia fiyatları da baskı altında kalacak.
Deverell yazdığı raporda "Satış eğilimli olmaya devam ediyoruz. Enflasyondan korunma ihtiyacının düşmesinin ardından altının marjinal alıcıları nereden gelir bunu görmek zor" ifadelerini kullandı.
Külçe altın nisan ayında 'ayı piyasası'na gerilerken, altının bu yıl şu ana kadar geçirdiği yüzde 23'lük kayıp son 32 yılın en büyük düşüş olarak dikkat çekiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı25 Haziran 2013 18:39

    10-15 yıl önce düğünlerde tanıdığım, tanımadığım insanlara cumhuriyet takardım, çeyrek altın takmaktan utanırdım. Şimdi evim arabam var ama kendim için çeyrek altın almak bile pahalı geliyor. Altının ayakları yere değmeli.

  • Kervan25 Haziran 2013 18:32

    Daha dün onsu 400-500 dolar olan altın 1900 dolardan 1200 dolara düştü diye ucuzlamış mı oluyor. Gerçek değeri 700-800 dolar. Vatandaş altın alma kuyruğuna girmiş. Buna ne yerli üretim ne de ithalat yeter. Hucumm.... altına mı sarı tenekeye mi.