E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAltındaki düşüşte Çin etkisi---

Altındaki düşüşte Çin etkisi

Altındaki düşüşte Çin etkisi
04 Kasım 2014 - 09:03 borsagundem.com

Fed'in parasal genişleme programını bitirmesinin ve Çin'de fiziksel altın talebinin azalmasının ardından altın fiyatı 1167 dolar seviyesine geriledi

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Fed’in parasal genişlemeyi bitirmesinin ardından düşmeye başlayan altın fiyatları son dört yılın en düşük seviyesine kadar geriledi.

Başta Çin ve Hindinstan’da altın talebinin düşmeye başlamasının ardından altının ons fiyatı 1.167 dolar seviyesine kadar çekildi

ANZ Analisti Victor Thianpiriya altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede Çin ekonomisinde başlayan duraklama sebebiyle Çin’in fiziksel altın talebinde azalma yaşanmasının altın fiyatındaki düşüşün ana sebeplerinden birisi olduğunu belirtti.

Uzmanlar geçen yıl altın fiyatlarının bu yılki kadar düşmemesinin ardında Çin’in fiziksel altın talebi olduğunu vurguluyorlar. MKS analisti Alex Thorndike Çin’in altın talebi ile ilgili yaptığı yorumda Çin’deki altın talebinin elastik olduğunu ve ons altın fiyatlarının 1100-1000 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)