E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaAltındaki sert düşüş onu vurdu---

Altındaki sert düşüş onu vurdu

Altındaki sert düşüş onu vurdu
30 Haziran 2013 - 01:45 borsagundem.com

Altın fiyatlarındaki sert geri çekilme, dünyanın en büyük altın madencilik şirketi Barrick Gold'u vurdu.

Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüş ve çevresel tepkiler, dünya devinin projesini tehdit ediyor.
Altın fiyatlarında son 45 yılın en sert düşüşünün görüldüğü bugünlerde Dünyanın en büyük altın madencilik şirketi Barrick Gold Corp. And Dağları'ndaki Pascua-Lama projesinin inşaatını yavaşlattığını duyurdu.
Şirketten yapılan açıklamada, 2014'ün ikinci yarısında başlaması planlanan üretimin 2016 ortasına ertelendiği kaydedildi. Projenin ikinci çeyrekte 4,5-5,5 milyar dolar arasında yazması muhtemel zarara dikkat çekildi.
Şirket, altın fiyatlarındaki düşüş ve artan maliyetler nedeniyle projenin ertelendiğini duyurdu.
Projeyi tehdit eden bir başka faktör ise çevresel etkiler.. Geçtiğimiz ay Şili'de Çevre Regülatörleri, çevreye zarar verdiği gerekçesiyle, üretimi durdurmuş ve Pascua Lama madenine 8,5 milyar dolarlık yaptırım uygulamıştı. Yerel bir topluluk ise, projenin su kaynaklarını tehdit ettiğini ve buzulları kirlettiğini dile getirdi.
Şirket, 2013 ve 2014 yıllarında sermaye harcamalarında sırasıyla 1,5 ve 1,8 milyar dolar kesintiye gideceğini açıkladı. Maliyet tahminleri ise 5 milyar dolardan 8,5 milyar dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)