E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltındaki yükseliş sınırlı kaldı---

Altındaki yükseliş sınırlı kaldı

Altındaki yükseliş sınırlı kaldı
23 Ocak 2016 - 10:46 borsagundem.com

Altında haftalık yükseliş, hisse senedi piyasalarındaki küresel yükseliş ve petrol fiyatlarındaki artışın risk iştahını artırmasıyla, sınırlı kaldı

Altın vadeli kontratlar, hisse senetlerindeki küresel yükselişin ve ham petrol fiyatlarındaki artışın güvenli liman arayışını azaltmasıyla Cuma günü, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

Altın, Çin'deki ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişelerin ve petrol fiyatlarının 12 yılın en düşük seviyesine inmesinin etkisiyle, Bloomberg Emtia Endeksi'nde en iyi performansı gösteren metal oldu.

Daniel Briesemann'ında aralarında bulunduğu Commerzbank AG analistleri, altındaki düşüşü doların güçlenmesine, hisse senedi piyasaları ve petrol fiyatlarındaki önemli yükselişe bağlıyor. Commerzbank analistlerine göre, yatırımıcıların risk iştahını, en azından geçici olarak artırıyor. 

Şubat vadeli altın kontratları, New York saati ile 13:53'te yüzde 0.2 düşerek Comex'te onzu 1,096.30 dolar seviyesinden işlem gördü ve metalin haftalık kazancı yüzde 0.5 düzeyinde gerçekleşti. Altın fiyatları bu ay yüzde 3.4 yükseliş kaydetti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)