E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltındaki yükseliş sönük kaldı---

Altındaki yükseliş sönük kaldı

Altındaki yükseliş sönük kaldı
23 Ekim 2013 - 19:13 borsagundem.com

Altın, Çin'de taleplerin azalması ve dolardaki yükseliş ile geriledi

Altın, Çin'den gelen taleplerdeki azalma sinyalleri ve alternatif varlık olarak görülen sarı metalin doların toparlanması ile daha az tercih edilmesi sonrasında geriledi.

Toronto'da bulunan TD Securities şef emtia stratejisti Bart Melek, "Çin'de altına olan fiziksel talep eskisi kadar güçlü değil ve faizlerdeki artış değerli metallerde maliyeti artırıyor. İnsanlar da dolardaki düşüşün fazlaya kaçmış olabileceğini farketmeye başladı. Altın piyasasında yeni uzun pozisyonlar görmüyoruz" dedi.

Aralık vadeli altın kontratları Comex'te New York saati ile 11:00'da yüzde 0.6 gerileyerek ons başına 1,334.20 dolar oldu. İşlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 34 altında seyretti. Fiyatlar dün 1,344.70 dolara kadar yükselerek en aktif kontratlarda 30 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

Bazı yatırımcıların tasarruf aracı olarak altına inançlarını kaybetmesi ve Amerikan ekonomisinin iyileşmesiyle Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarını yavaşlatacağı beklentisiyle altın bu yıl yüzde 20 geriledi ve 2000'den bu yana ilk kez bir yılı ekside kapamaya hazırlanıyor. Hindistan ise emtiayı en fazla alan ülke olarak dikkat çekti.

Aralık vadeli gümüş kontratları ise yüzde 0.7 gerileyerek ons başına 22.64 dolar oldu. Gümüş dün 22.83 dolarla 20 Eylül'den bu yana zirveye ulaşmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)