E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltındaki yükseliş uzun vadeli değil---

Altındaki yükseliş uzun vadeli değil

Altındaki yükseliş uzun vadeli değil
20 Haziran 2014 - 16:45 borsagundem.com

Altın haftayı üç ayın en iyi performansıyla kapatmaya hazırlanıyor. Uzmanlar yükselişin uzun vadeli olmayacağı uyarısı yaptı

ABD Merkez Bankası Fed’in faizleri uzun süre düşük tutacakları yönündeki mesajından destek alan yatırımcılar altın yatırımlarını artırdı. Altın haftayı son üç ayın en iyi performansıyla kapatmaya hazırlanıyor. Bugünkü işlemlerde değer kaybeden altın, Perşembe günü Fed desteğiyle yüzde 3,3 değerlenmiş ve 1321 dolara çıkmıştı. Analistler altının 1300 dolar eşiğini aşmasının kayda değer bir gelişme olduğunu söylemişti. Altının onsu bugünkü işlemlerde 11 dolar değer kaybetti ve 1307 dolardan işlem görüyor.

FED VE ORTADOĞU GERGİNLĞİ

Analistler, altındaki yükselişin Fed’in açıklamaları ve Ortadoğu’daki gergin tansiyondan kaynaklandığına işaret ediyor. Uzmanlar yükselişlerin kısa vadeli yatırımlarla desteklendiğini de belirtiyor. CNBC’ye konuşan finansal danışmanlık şirketi ANZ’nin emtia analistlerinden Victor Thianpiriya, “Altında, yükseliş kısa vadeli yatırımların ani artışından kaynaklandığını düşünüyorum. Doların değer kaybetmesi de altında yükseliş getiriyor” dedi. Thianpiriya, altında yükselişin uzun sürmeyebileceğini, uzun vadede talebin güçlü görünmediğini de sözlerine ekledi. Analist, yıl sonunda altının onsunun 1180 dolara kadar gerileyebileceğini de belirtti.

YÜZDE 5 DEĞERLENDİ

Geçen yıl son 30 yılın en kötü performansını sergileyenaltın yılbaşından bu yana yüzde 5 değerlendi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)