E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının akibeti bilinmiyor---

Altının akibeti bilinmiyor

Altının akibeti bilinmiyor
17 Nisan 2013 - 17:14 borsagundem.com

Analistler son 30 yılın en sert düşüşünü yaşayan altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili konuştu

Altın tarihi düşüş yaşadıktan sonra hafif yükseliyor ancak bundan sonra ne olacak? Analistler bu soruya farklı yanıtlar veriyor.
'ESKİ SEVİYELERİ GÖREMEYEBİLİRİZ'

Altın araştırmalarıyla bilinen finansal danışmanlık şirketi Macquarie Securities’in Asya Başanalisti Andrew Dale, CNBC’ye yaptığı açıklamada, altının önümüzdeki dönemde 1,400 doların üzerine çıkacağını düşünmediklerini ifade etti.
Dale, “Altın yatırımlarını destekleyen unsurlar şu anda baskı altında ve mevcut durumda altının eski seviyelerine dönmesini beklemek için mantıklı bir neden yok” dedi.
Dale, altındaki zayıflığın temel nedenleri olarak ABD’de enflasyon söylentileri, yine ABD borsalarının yaşadığı güçlü yükselişi ve varlık yatırım fonlarından gelen satışları gösterdi.
Yatırım şirketi Intelligent Investor değerli metaller analisti Gaurav Sodhi ise, 12 yıldır altında devam eden alıcılı seyrin artık yön değiştirdiğini kısa vadede eski günlere geri dönüş beklemediklerini ifade etti.
Sodhi, “Bugün altının onsunda görülen yükseliş sadece küçük bir sıçrama. Altın önümüzdeki dönemde düşmeye devam edecek” diye konuştu.
Sodhi geçen hafta Güney Kıbrıs Merkez Bankası’nın rezervlerinden altın satma ihtimalinin diğer ülkelere de sıçrama tehlikesinin altında düşüşü tetiklediğini ifade etti.
'ALTIN YÜKSELEBİLİR'

Altın fiyatlarının yükseleceğini düşünenler de var.
HSBC’nin araştırmasına göre ise önümüzdeki dönemde Çin ve Hindistan başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerden talebin artması ve daha fazla altın madeni inşa ederek emtianın üretim maliyetinin azaltılmaya çalışılması, altında fiyatları yukarı çekecek.
Araştırmada, “Yatırımcıları yeniden altında alıcı konuma gelmeye ikna etmek uzun sürebilir. Ancak biz altında satışın bir yerden sonra duracağını ve makroekonomideki pozitif gelişmelere bağlı olarak uzun vadede altın fiyatlarında bir yükseliş yaşanacağına inanıyoruz” ifadesine yer verildi.
ABD’li banka Merrill Lynch’in analistleri de Euro Bölgesi’nde Portekiz ya da Yunanistan’dan altın satışı ihtimalinin oldukça düşük olduğunu, bu yüzden uzun vadede altında yükseliş beklediklerini belirtti. Analistler altında yılın ikinci yarısında 1,500 dolar seviyesinin görülebileceğine de işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Komplo17 Nisan 2013 22:02

    Altin dolara rakip olmaya. Turkiye gibi bazi ulkeler altinla petrol almaya baslamisti. Usa sadece altini yerin dibine sokup dolara karsi guven taseledi. Altin merkez bankalari satin almalarina devam ettigi surece artmaya mahkumdur. Amerikada avrupada buna devam edecegine gore altin articaktir

  • sat kaç17 Nisan 2013 21:24

    satış sırası borsalarda fed parasl genişlemeyi bitirmeden borsalardan kaçacaklar.

  • hakan daşal17 Nisan 2013 19:30

    manipülatörler altınları yüksek fiyattan satıp hisse aldı şimdi hisseleri satıp sonra altın alacak. bu devinim hep böyle gider. faber, soros, mobius, buffet vs manip.ler

  • HSNÇFTÇ17 Nisan 2013 18:12

    AYŞE TEYZENİN PARASI PUL OLMUŞ

  • ANNE ARTIK BENDEN ADAM OLMAZ BENİ ARAMA.17 Nisan 2013 17:50

    anne beni aradığını duydum .ben çok hastayım anne o yüzden hastaneye düştüm,yüksek tepelerden düşürdüler beni anne,önce 1900 metreye çıkardılar sonrada bir tekme vurup 1300 metreye kadar düştüm sonra hastaneye kaldırdılar beni kuyumcu arkadaşlar ama doktorlar eğer bir daha düşersem 800 metre kadar aşağıda beni bekleyen çok tehlikeler var diyor.anneciğim sana hastaneden yazıyorum şimdi ,bana önce gülenler,sırtımı sıvazlayanlar şimdi yüzüme bakmıyor,yok rengim çok sararmış,yok benden bi şey olmazmış artık diyorlar.ben de artık çıkacak uludağa eğer 1200 metreden atlarsam bil ki 800 metrede bir ağaç varmış orada bulursunuz artık beni.anne şimdilik eyvallah,beni merak etme bundan sonra adımı da değiştirdim kendime sarı düşenbaz dedirtiyorum artık.eğer beni ararsanız artık for-ex oldu diyin soranlara yani ölmek-için gitti 1300 metreden atkladı deyin beni de unutun,yakında arkadaşım şişik hisse borsaman da gelecek galiba onunda 84.000 metreden aşağı atlayacağını sanıyorum ikimizden de adam olmaz anne herkese söyle.

  • ALTIN GÖMÜLDÜ ADLI OĞLUMU ARIYORUM??17 Nisan 2013 17:33

    OĞLUM ALTIN,1900 GÜNDEN BERİ YOKSUN.NERDESİN BAK BABAN FOREX GÖMER GÜNLERDİR SENİ ARIYOR.EVLADIM BİLİYORUM 1200'GÜNDEN ÖNCE GERİ DÖNMEYECEKSİN AMA NE OLUR BİR TIK VER.BAK HERKES SENİN ESKİ GÜNLERİNİ ANIYOR,HAFİZE TEYZEN BİLE AHHH AHHH ÇOCUĞU EVLENDİRDİĞİMDEN BERİ GÜN YÜZÜ GÖRMEDİM.YARIM GİTTİ ÇEYREK KALDIM DİYİP DİYİP DERT YANIYOR.OĞLUM YOKSA HİÇ Mİ DÖNMEYİP 800 METREDEN AŞAĞI MI ATLAYACAKSIN DA HERKESİ REZİL EDECEKSİN.AHHH KOMŞULAR BENİM ALTIN GİBİ EVLADIM VARDI ŞİMDİ TENEKE BİLE DEĞİL AHH AHHH KEŞKE DOĞDUĞUNDA KUYUMCUNUN OĞLUNA ÇIRAK VERMESEYDİM DE ŞİMDİ KAYBETMESEYDİM ALTIN GİBİ ÇOCUĞUMU.