E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının düşüşünden onlar mı sorumlu?---

Altının düşüşünden onlar mı sorumlu?

Altının düşüşünden onlar mı sorumlu?
18 Nisan 2013 - 11:33 borsagundem.com

Altında yaşanan düşüşün suçlusunun FED ve BoJ olduğu savunuldu

Boğa piyasasının yükseliş trendinin kırılması ile birlikte teknik seviyelerinde acımasız olduğunu belirtiliyor.  Telegraph'ta yer alan yazıda altında yaşanan düşüşü açıklamak için arz fazlalığı yetersizliğinden kaynaklandığı belirtildi. Güney Kıbrıs ilk tetikleyici olmuş olabilir. Güney Kıbrıs merkez bankası 14 ton altın varlığının büyük kısmını kurtarma anlaşması için satacak. Portekiz için de aynı uygulamanın istenebileceği endişe yarattı çünkü ülkenin rezervi 382 ton.
Bank of America şubat ayında yaşanan düşüşte bunların fiyatlandırıldığını ancak bunların tek başına satış dalgasını makul kılmadığını belirtti.
The Telegraph yazarı Ambrose Evans-Pritchard, FEF ve Japonya Merkez Bankası'nın  (BoJ) altındaki çöküşün sorumluları olduğunu düşünüyor. FED'in ilk darbesi Şubat ayında 'varlık alım programı ne kadar uzun sürerse bankanın çıkışta o kadar zorlanacağı' yönündeki açıklamaları ile geldi, en son toplantı notlarında da QE'nin erken bitirilebileceği işaretleri verildi.
Japonya Merkez Bankası'nın büyük parasal teşviklerinin yen carry-tradelerini canlandırması ve varlık piyasalarına 1 trilyon dolar sokması bekleniyordu ancak geçen hafta Japon yatırımcı parasını kendi ülkesine yatırdı. Japonlar ellerindeki altını görülmemiş hızda satarak hisse ve konuta yatırıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)