E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAltınyağ hisselerinde neler oluyor ---

Altınyağ hisselerinde neler oluyor

Altınyağ hisselerinde neler oluyor
17 Ocak 2013 - 07:28 borsagundem.com

Şirket büyük bir sipariş aldığını açıkladı, hisseler düşüşe geçti!

BORSAGUNDEM.COM
Sık sık spekülatif fiyat hareketlerine sahne olan ve Altınyağ hisselerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Şirket, yağlı tohum işleme kapasitesinin yüzde 83’üne denk gelen büyük bir sipariş aldığını kamuoyuna dün öğleden sonra İMKB’ye yaptığı açıklama ile duyurdu. Bugün ise saat 10.07’de halkla ilişkiler şirketi “Tek kalemde kapasitesinin yüzde 83’ü kadar sipariş” başlığıyla haberi geçti. Foreks aracılığıyla haber saat 10.21’de servis edildi. Haberin etkili olmadığı ya da başlığın cazip olmadığı düşünülmüş olacak ki saat 10.19’da halkla ilişkiler şirketi “Tek kalemde kapasitesini % 83’ü kadar sipariş alan İMKB şirketi hangisi?” diye haberi yeniden servis etti. Her halde bu haberde aşırı merak ve ilgi uyandırmaya çalışılıyor ki, başlık bu şekilde seçilmiş. Normalde şirketler bu açıklamalarda bu tarzı kullanmazlar.
KAFALARDA SORU İŞARETİ YARATTI
Açıklamaların hisseler üzerinde olumlu etki yapması beklenirken, Altınyağ hisseleri 1.52 liradan 1.39 liraya kadar düştü! Bir şirketin bu kadar büyük bir sipariş alması oldukça olumlu bir gelişme ve hisselere de olumlu yansıması gerekirken düşüşe geçmesi, kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Son bir ay içerisinde yaşanan gelişmelere bakılınca tabloya daha net olarak görmek mümkün. Altınyağ Kombinaları 25.12.2012 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında; 03.09.2012 tarihinde üretim faaliyeti durdurulan rafine ünitesini yeniden üretime almayı kararlaştırdı.
HIZLA GERİ ÇEKİLİŞ YATIRIMCILARI ŞAŞIRTTI
Bu açıklama yapıldığı tarihte Altınyağ hisseleri 1.25 lira seviyesindeydi ve dün öğleden sonra yapılan açıklama gelmeden önceki gün 1.58 liraya kadar yükseldi. Hisseler 20 gün gibi kısa sürede yüzde 25’in üzerinde prim yaptı. Hisseler yükselirken Altınyağ’ın Hakan Gıda ile büyük bir anlaşma yapacağı bilinmiyordu. Bu anlaşma açıklandıktan kısa bir süre sonra hisselerde düşüş başladı. İMKB Endeksi’nin 0.50 oranında arttığı bir saatte gelen olumlu açıklama da dikkate alındığında, yükseliş beklenen hisselerin hızla geri çekilmesi yatırımcıları şaşırttı.
Bu arada, Altınyağ’ın son bilançosu incelendiğinde şirketin esas faaliyetlerinden yüklü oranda zarar ettiği gözleniyor. 9 aylık bilançosunda zararını 8 milyon liraya çıkaran şirketin satış gelirleri 49 milyon lira, satışların maliyeti ise 52 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirketin net esas faaliyet zararı ise 7.4 milyon lira.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sebin17 Ocak 2013 16:42

    bu şirketin allah belasını versin nediyeyim tam kan emiciler

  • çevikler & gerçekler17 Ocak 2013 15:18

    ALYAG'da toplam takas 60000 adet .. toplam A grubu hisse 21342 adet .. ortaklara ait 20470 adet A grubu hisse SPK yönetmeliği uyarınca sermaye artışı müteakip 2 yıl süre ile satılamaz .. burada dezenformasyon yapılıyor .. sermaye piyasası suçu işleniyor ..

  • zafer yigit17 Ocak 2013 14:32

    borsa gündemi anlamakta güçlük çekiyorum bi çok hissede olağan üstü hareketler oluyor ama her fırsatta alyağ 2 kademe yukselse alyağı yazıyor

  • XYZ17 Ocak 2013 10:36

    O DEĞİL DE ALLAH RIZASI İÇİN BİRİ DE ŞU İHYAY HİSSELERİNE NOLUYOR DESİN.BİR BİLEN İNCELESİN.2,5 SENEDİR BEKLENİYOR DAHA ARZ FİYATININ YARISINA BİLE GELEMEDİ.

  • misafir17 Ocak 2013 06:54

    bu ayın sonunda Genel Kurul var ANAGÜNDEM 77 mio Bgrubu hisseyi A grubuna geçirip MKK ya kayıt sonrada borsada satış !!! o yüzden yukarı gibi yaptılar milleti mallandırmak için.Ellerinde patlar inş.çok garibin ahı var bunlarda bunların sonuda eninde sonunda Galip Öztürk gibi olacak kimsenin ahı kimsede kalmaz hele bide kul hakkı yediysen !!! gerçi şirketi baya bi ucuza aldılar 77 mio hisseyide herhalde 0,20 kuruşa kadar vererek bitirirler 0,20 krş bile verse 1,5 mio tl eder iyi para taş attılarda kollarımı yoruldu.O yüzde bu kagıda bulaşmamak lazım hele bu satten sonra alannın elinde patlar.adamların niyeti bozuk

  • ADİL16 Ocak 2013 23:49

    Haberi göndermeden birileri malı toplamış çok belli. Haberle beraber malları verdiler yine milletin eline.. Burada insider kokuları geliyor. SPK yı göreve çağırıyoruz.

  • Kadir Bey16 Ocak 2013 17:55

    Endeks uçtu gidiyor DGATE neden gitmiyorrrr?????

  • AY16 Ocak 2013 16:17

    Sen gün içinde 1,52 yi gör gel 1,39 a kadar düş. Yatırımcısını düşünmeyen başka bir şirket yok galiba. Bu kadar olumlu habere karşın olumsuz olarak hisseyle oynamalarına anlam veremiyorum

  • nihat g16 Ocak 2013 16:14

    İMKBDE OLUR BÖYLE ŞEYLER BAŞKA ÜLKELERDE BEN HİÇ GÖRMEDİM, BÜYÜK PATRON DİYE GEÇİNENLERİN KÜÇÜK HESAPLARI

  • markiz16 Ocak 2013 15:47

    yahu mal geçirme operasyonu vicdansızların seceresini tüm borsa yatırımcısı biliyor. Piyasada onların tokadını yememiş kimse yok..İMKB DE bir sürü güzel şirket var. Alırım gece rahat uyurum.Bunların kağıdı ile valla gece uyuyamam ..

  • ahmet16 Ocak 2013 13:30

    Adamlar haberi cikariyorlar bizim gariban gunahsiz kucuk yatirimci atliyor onlarda guzelce yikiyorlar mali uzerlerine baska nasil olabilir adamlarin spk nin yeni yasasindan korkuyorlar o yuzden aetik asagiya yukari yok artik

  • çevikler16 Ocak 2013 13:29

    çevikler destan yazıyor .. batmış bir sanayi şirketi olan alyağı aldılar .. içine ceplerinden 50 trilyon nakit soktular .. şirketteki yılların çürümüşlüğünü adım adım düzelttiler .. şirketlerini deloitte'e denetletmeye başladılar .. tek sipariş anlaşması ile alyağın ham yağ üretim kapasitesini 1 yıllık nerdeyse tamamen doldurdular .. rafine yağ üretim tarafında biyodizel alanında hızla büyüyecekler .. 2013te ciro ve kar patlaması yapan bir alyağ karşımızda olacak .. önümüzdeki yıllarda çeviklerin yağ, enerji, gayrimenkul/inşaat/gyo, kurumsal danışmanlık, yatırımlar/girişim sermayesi alanlarında devleştiklerine şahit olacağız ..

  • Arap16 Ocak 2013 13:10

    Sizin amacınınız nedir editör bey.Borsa burası tabiki fiyatlarda oynama olucak.Sabit fiyatlamı işlem görmesini istiyorsunuz .

  • NACİ16 Ocak 2013 12:29

    TT motor dediler, rüzgar enerjisi aldık dediler nerde ne oldu.. hepsini rüzgar aldı götürdü.. Sanayicilik ciddi iştir arkadaş..borsada zavallı yatırımcıları düdüklemeye benzemez..ataç ta ceylan da iheva da ihlas da ışıklarda daha bir sürü hissede milletin ahı var.. Bu işler o kadar kolay değil..