E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAMAÇ BORSADA ALENGİRLİ İŞLER YAPMAK MI?---

AMAÇ BORSADA ALENGİRLİ İŞLER YAPMAK MI?

AMAÇ BORSADA ALENGİRLİ İŞLER YAPMAK MI?
12 Ocak 2010 - 11:10 borsagundem.com

Ceylan Giyim ile ilgili dün yayınlanan yazımın ardından şirketin yeni sahibi olmaya aday Ayhan Öztürk, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) içinde tehditlerin de yer aldığı bir açıklama gönderdi.

Referans gazetesindeki arkadaşlar da bu açıklamayı alenileştirdi. Ayhan Öztürk ile bir ilişkileri mi vardır, nedir bilinmez, ne açıklasa Referans’ta yer buluyor olması düşündürücü. Hem de, “Yazar hakkında hukuki süreci başlatıp başlatmama konusunda birkaç günde karar vereceğim” cümlesine kadar yayınlamışlar. Öztürk’ün tehdit dolu mesajlarının borazanlığını yapmışlar. İçimden, “Öztürk dava açarsa siz de kına yakarsınız” demek geliyor… Birazcık araştırsalar, merak etseler neler olduğunu görecekler, ama ilginç bir şekilde olanları görmemezlikten geliyorlar… Bırakın gazeteci olmayı, normal bir vatandaş bile, “12 milyon lira borcu olan, bir masa bir sandalyesi kalan markası bile haczedilmiş bir şirketi kim, niye satın alır?” diye merak etmez mi? ÇAĞRI YAPACAK Yıllarca aracı kurumlarda çalışmış olmasına rağmen kendisine borsacı denmesinde rahatsız olan girişimci Ayhan Öztürk, 1 Aralık 2009 tarihinde şirkettin yüzde 46’sını satın aldığını açıkladı. Yaklaşık 3 milyon lot hisse için 3 milyon lira ödeyeceğini beyan etti. Küçük yatırımcılara da gönüllü çağrı yapacağını duyurdu. Buraya kadar her şey normal… ELİNDEKİ TÜM HİSSELERİ SATIYOR Aradan bir ay geçtikten sonra Öztürk, 2 milyon 130 bin hisseyi borsada satacağını açıkladı. Son dönemde klasikleşen şekliyle satış süresini de 99 yıl olarak belirledi. Neyse hisselerin ne zaman satılacağını hep birlikte göreceğiz. Kimse görmezse ben yeniden gündeme getireceğim. Öztürk, şu an elinde olan 2 milyon 130 bin lotu satışa sundu. Diğer bir milyon lot ise bloke edilmiş, belki de bu hisseler rehinde olmasaydı onları da satacaktı. SPK’YA NEDEN BAŞVURMADI? Ayhan Öztürk gibi bir girişimcinin çıkıp Ceylan Giyim’i alması, yaşatması tabii ki alkışlanacak bir durum. Ama, şu an erken… Ben, yatırımcılara umut pazarlanarak hisse satışına zemin hazırlanan bir ortam hissediyorum. Eğer böyle değilse patrondan aldığı hisseleri borsada satarak elde edeceği gelirle şirketi ayağa kaldırmak yerine cebinden para koysun! Bir de Referans’taki arkadaşlara soruyorum: “Uçurumun kenarındaki bir şirketin hisselerinin tamamına yakın kısmının borsada satılması ne kadar doğru? Gönüllü çağrı yapacağını açıklayan Ayhan Öztürk neden bugüne kadar SPK’ya başvurmadı? Elindeki hisseler satıldıktan sonra mı başvuracak? Elindeki hisseleri 1.30 liradan satan Öztrük, çağrı yaparken bir hisseleri 1 liradan mı geri alacak? Amaç Ceylan Giyimi ayak kaldırmak değil de, borsada alengirli işlemler yapmak mı?” 1 liradan çağrı yapacağını açıkladığı hisseleri 1.30 liradan satışa sunması bile başlı başına sorgulanacak bir konu değil mi? Birazcık irdeleyince bile Öztürk, “Dava açıp açmama konusuna birkaç gün içerisinde karar vereceğim” diye aba altından sopa göstermişâ€¦ Çok korktum! Bence hiç beklemesin, bir önce dava açsın nasıl olsa Referans’taki arkadaşları arkasında… Dava açılsın ki, Öztürk’ün borsada yaptığı diğer alengirli işlerin bir kısmı da yargı sürecinde ortaya saçılır belki… ORHAN PALA-HABAERTURK.COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)