E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmacımız İstanbul'u küresel aktör yapmak---

Amacımız İstanbul'u küresel aktör yapmak

Amacımız İstanbul'u küresel aktör yapmak
10 Eylül 2015 - 15:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Dinç, amaçlarının İstanbul'u bölgesel merkez ve küresel aktör yapmak olduklarını söyledi

İstanbul’da bu yıl 6. kez düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi'ne Borsa İstanbul bronz sponsor oldu. İstanbul Hilton Convention Center’da gerçekleşen 6. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılışında konuşan Genel Müdürü Tuncay Dinç  Borsa İstanbul’un en önemli hedeflerinden birinin Balkanlar, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’yu kapsayan bölgesel bir borsalar ağı oluşturmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda, 2013'te Karadağ Borsası’na yüzde 24,4 ortak olarak Bakü, Saraybosna  ve Kırgızistan'la birlikte yatırım yapılan borsa sayısının 4’e çıkartıldığını ifade ederek, “Tüm bu çalışmalar,  İstanbul’u bölgesel merkez ve küresel bir aktör olarak öne çıkaracak girişimlerdir. Borsa İstanbul, 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hacmi ve 2 trilyon dolarlık ekonomik büyüklük hedefi koyan Türkiye'nin bu hedeflere erişebilmesini, İstanbul'un, Hong Kong ile Frankfurt arasındaki bölgede küresel bir finansal merkez haline gelmesini sağlayacaktır.” dedi.

“Düşük büyüme ve düşük faiz ortamında yol almak” temasıyla gerçekleştirilen zirvede küresel ekonomik büyümenin yavaşlaması ve düşük faize ilişkin endişeler, farklı ülkelerin merkez bankası başkanları ve başkan yardımcıları tarafından tartışıldı. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Hazine Müsteşarı Cavit Dağdaş, Turkcell Grup CFO’su Murat Doğan Erden, Willis Group Küresel Finans Enstitüleri Endüstrisi Başkanı Mary O’Connor, İtalya’nın önde gelen varlık yönetim şirketi Azimut Holding Ülke Müdürü Georgia Medda, İslam Kalkınma Bankası Altyapı Direktörü Dr. Walid Abdelwahab, Black Sea Trade & Development Bank Başkanı İhsan Uğur Delikanlı ve Global Client Services Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitragos gibi önemli isimler de iki gün süren zirveye konuşmacı olarak katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsanın10 Eylül 2015 20:07

    %de kaçını biliyor acaba başkan ..

  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL10 Eylül 2015 20:05

    bunca yıllık armatörüm ,filomda hiç lafla yürüyen peynir gemim olmadı...

  • Ruya görüyor galiba10 Eylül 2015 16:27

    20 büyük ekonomiden 40 büyük ekonomiye doğru gidiyoruz bu başkan kendini aç tavuk sanıyor ey başkan iç Savaşla karşı karsiyasin sürede borsa mi var kaçan kaçanw ülke halkı kaçmaya çalışıyor sen ne diyorsun