E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAmazon, yapay zeka şirketi Covariant ile ilgileniyor---

Amazon, yapay zeka şirketi Covariant ile ilgileniyor

Amazon, yapay zeka şirketi Covariant ile ilgileniyor
01 Ağustos 2024 - 07:30 borsagundem.com

Amazon'un endüstriyel robotlarda kullanılan yapay zeka yazılımı üreticisi Covariant'ı devralmakla ilgilendiği öne sürüldü.

Amazon'un yapay zeka yazılım şirketi Covariant'ı devralmak istediği iddia edildi. Covariant, Index Ventures ve Radical Ventures gibi yatırımcılardan 245 milyon dolar topladı ve 2023 fonlama turunda 625 milyon dolar değer biçildi.

Amazon, 2012 yılında geniş depolarda dolaşan, ürünleri getiren ve çevrimiçi siparişlerin daha hızlı bir şekilde yerine getirilmesine yardımcı olan robotlar üreten Kiva Systems'i satın aldığından beri depo otomasyonunda lider konumunda.

Covariant'ın müşterileri arasında online perakendeci Otto Group, lojistik firması Radial ve şirketin yazılımını depolarında kullanan ilaç dağıtıcısı McKesson Corp. yer alıyor.

Lojistik sektörü danışmanı ve eski bir Amazon yöneticisi olan Brittain Ladd, Covariant'ın Amazon için cazip bir devralma hedefi olacağını çünkü yazılımının tek bir platform sağlayarak farklı şirketlerden robotların birbirleriyle iletişim kurmasına ve merkezi bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyacağını söyledi.

Ladd, "Bu temelde Amazon'un tüm otomasyonunu tek bir platform üzerinden yürütmesinin bir yolu" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)