E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB Haziran'da harekete geçmeyebilir---

AMB Haziran'da harekete geçmeyebilir

AMB Haziran'da harekete geçmeyebilir
22 Mayıs 2014 - 07:58 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Weidmann, AMB'nin Haziran'de harekete geçmeyebileceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Almanya Merkez Bankası Başkanı olan Jens Weidmann, ECB'nin Haziran ayında yapılacak olan toplantısında politika değişimi yönünde bir karar alıp almayacağının kesin olmadığını söyledi.
 
Analistlerin beklentileri ECB'nin faiz oranlarını düşüreceği ve mevduat faizlerini de negatif bölgelere doğru zorlayacağı yönünde oluşuyor. Euro'daki yükselişin önüne geçilmesi ve 
enflasyonun daha fazla düşmekten korunması için bu adım gerekli görülüyor.
 
Weidmann Almanya'da yayınlanan Sueddeutsche Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada ECB'nin halen uygulamakta olduğu gevşek para politikalarının toparlanmayı desteklemek için uygun olduğunu ancak bu politikaların muhtemel yan etkilerinin de akıldan çıkarılmaması gerektiğini belirtti. Weidmann şöyle konuştu: "Faiz oranları politikası bizim para politikası araçlarımızın çekirdeğini oluşturuyor ve öncelikle buna dikkat etmemiz gerekiyor. Faiz oranlrında sona gelinirse ancak bu takdirde başka adımlar atılması gündeme gelebilmeli"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)