E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB'den tahvil atağı---

AMB'den tahvil atağı

AMB'den tahvil atağı
12 Aralık 2013 - 07:36 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Praet, bankanın, ülke tahvili risklerine karşı önlemlerini sıkılaştırmaya hazırlandığını söyledi

AMB'nin üst düzey yetkililerinden biri, zayıf bankaların, borç krizi geçirmiş ülkelerin tahvillerini almak için AMB'nin parasını kullanmasını önlemek amacıyla, merkez bankasının Euro Bölgesi bankalarını, ülke tahvillerine karşı sermaye tutmaya zorlamaya çalışacağını söyledi.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu üyesi Peter Praet, merkez bankasının, geleneksel olarak risksiz sınıfında yer alan ülke tahvillerindeki zorunlulukları sıkılaştırmak için baş banka regülatörü olarak yeni güçlerini, para çıkaran kurum olan eski görevi ile birleştirebileceğini değerlendirdiğini söyledi.

Merkez bankası, Euro Bölgesi'nin, uzun vadeli ucuz kredi teklifine ek olarak, en büyük 130 bankasının sağlık kontrolü kullanımına ilişkin düzenleme düşüncelerini değiştirmeye çalışacak.

Praet, ülke tahvilleri, sağlık konrollerinde bankaların sermayelerine teşkil ettikleri risklere göre değerlendirilirse, bankaların, daha fazla  hükümet tahvili almak için AMB'nin parasını daha az kullanacağını söyledi.

Bankaların, hükümet tahvili almak için merkez bankası parasını kullanmasıyla oluşan döngünün Euro Bölgesi'ndeki finansal krizi uzattığı düşünülüyor.

Praet, "Sağlık kontrolü, Euro Bölgesi hanehalkları ve şirketlerine verilen kredileri azaltırsa, o zaman AMB bir tur daha ucuz kredi sağlayabilir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)