E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAmerika'da konut almak daha karlı---

Amerika'da konut almak daha karlı

Amerika'da konut almak daha karlı
11 Ağustos 2013 - 08:18 borsagundem.com

Gayrimenkule yatırım yapmak isteyenler yönünü Amerika’ya çevirdi

Projebeyaz Gayrimenkul ve Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, Amerika’da konuta yatırımın Türkiye’ye kıyasla iki kat daha karlı olduğunu söyledi.30 binin üzerinde Türk yatırımcının Miami’den konut aldığını belirten Uzun, İstanbul’daki dairelerin amortisman süresinin 15-20 yıl, Miami’dekilerin ise 7-10 yıl olduğunu ifade etti.
Amerika’da hem kira hem de prim beklentisiyle alınan evlerin yıllık kira getirisinin Türkiye’deki bir konutun iki katına denk geldiğini belirten Uzun, “İstanbul’da 150 bin dolara aldığınız bir evin kira getirisi aylık ortalama 750 dolar iken, Florida eyaletinden 150 bin dolara aldığınız evin aylık kira getirisi ortalama en az 1.500 dolar civarında oluyor” dedi. Florida’da ev fiyatlarının 40 bin dolardan başladığını söyleyen Uzun, tapu işlemlerin en fazla 30 gün sürdüğünü ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fırat barut11 Ağustos 2013 12:40

    Amerikada emlak vergisi %3 Türkiyede ise %00.5 (binde 5) yani Amerikada 30 yılda eviniz kadar bedeli vergi olarak ödersiniz, ayrıca emlakçı danışman ıvır zıvır masraflar da kol gibidir...