E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAmerikan borsasını Almanlar alıyor---

Amerikan borsasını Almanlar alıyor

Amerikan borsasını Almanlar alıyor
11 Şubat 2011 - 08:12 borsagundem.com

Son dönemde borsa birleşmeleri hız kazanırken Alman Borsası'nın Amerikan NYSE Euronext'i satın alacağı duyuruldu

Almanya'nın Deutsche Boerse borsasının, New York Stock Exchange'i (NYSE) satın almak için ileri safhada görüşmeler sürdürüldüğü açıklandı.
Birleşmenin, dünyanın en büyük finansal işlem merkezini oluşturacağı gibi, Amerikan'ın en güçlü kalelerinden biri olan New York borsasını yabancı denetimine sokacağına dikkat çekildi.
Önceki gün yapılan bu açıklamanın ardından dün de, Londra Borsası, Kanada Borsası'nın operatörü olan TMX'i satın almaya karar verdiğini duyurdu. Deutsche Boerse haberi üzerine NYSE hisseleri yüzde 14 fırlayarak iki yılın en yüksek düzeyini gördü ve benzer birleşmelerin gelebileceği tahminleriyle diğer borsaları da destekledi. LSE'nin Toronto Borsası'nı almasıyla, dünyanın dördüncü büyük borsası ve gelişmekte olan madencilik ve enerji sektörleri için en önemli merkezi ve yılda 4,1 milyar dolar değerinde hissenin el değiştirdiği bir ortam oluşacak. Buna rağmen bu birleşme, Deutsche Boerse ile NYSE Euronext'in birleşmesi yanında küçük kalacak. Bu birleşmeyle kurulacak olan grubun New York ve Frankfurt'ta iki merkezi olacak ve Deutsche Boerse hissedarları yeni şirketin yüzde 60 hissesine sahip olacak. Kalan hisseler ise NYSE ortaklarının elinde bulunacak.
Ortak açıklamada, NYSE Euronext Başkanı Duncan Niederauer'in yeni grubun CEO'su olacağı ve Deutsche Boerse Başkanı Reto Francioni'nin de başkan yardımcılığına getirileceği duyuruldu. İki kurum, kesin bir anlaşmaya varılmamış olmasına rağmen birleşmeyle giderlerin yılda 300 milyon Euro azaltılabileceğine dikkat çektiler. Bir sektör kaynağı, anlaşmanın gelecek hafta açıklanabileceğini söyledi. Ülkelerin iş dünyasındaki gücünün simgeleri olarak kabul edilen bu ulusal sermaye piyasalarının satışı her ülkenin düzenleyici kurumunun onayını gerektiriyor.

REUTERS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)