E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmerikan finansal sistemine Çin darbesi---

Amerikan finansal sistemine Çin darbesi

Amerikan finansal sistemine Çin darbesi
02 Ocak 2020 - 16:59 borsagundem.com

Çin’de zorunlu karşılık oranındaki 0,5 puanlık indirim, ABD finansal sisteme 800 milyar yuan’dan (114,9 milyar dolar) fazla zarar vermesi bekleniyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

 

ABD hisse senedi endeksi vadeli işlemlerine ilişkin kazanımlar, Çin Merkez Bankası'nın ticari bankalarının rezerv olarak ayırması gereken mevduat kısmını azaltma kararına rağmen devam ediyor. Çin Halk Bankası tarafından zorunlu karşılık oranındaki 0,5 puanlık indirim, ABD finansal sisteme 800 milyar yuan (114,9 milyar dolar) değerinden daha fazla zarar vermesi bekleniyor.

Marketwatch’da yer alan haberde Çin Halk Bankası (PBOC)’nın zorunlu karşılıkları düşürmesi Çin hisse senetlerinin yükselmesine yardımcı oldu ve bu olumlu hava Avrupa’ya da yayıldı. Çin, geçtiğimiz ay olduğu gibi son haftalarda küresel borsa piyasalarındaki rallinin merkezinde yer aldı. Pekin ve Washington’un ticaret anlaşmasının birinci aşaması üzerinde anlaştık aşmaları piyasaları derinden etkiledi.

Şangay Kompozit Endeksi SHCOMP, +% 1.15 ve Hong Kong’un Hang Seng Endeksi HSI, % + 1.25 arttı. Avrupa'da Stoxx 600 SXXP, +% 1.01 arttı.

Dow Jones Sanayi Ortalamasına ilişkin vadeli işlemler 167 puan yükselirken, S&P 500 vadeli işlemler 17.40 puan, Nasdaq-100 61 puan yükseldi.

ABD ve dünyadaki finansal piyasalar yılbaşı için Çarşamba günü kapatıldı. Wall Street, 2019'u mütevazı kazançlarla sona erdi. S&P 500 %  +0.29, Nasdaq %0.30, Dow Jones Endüstriyel Ortalama, % +0.27 ile kapattı.

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü 15 Ocak'ta ticaret anlaşmasının birinci aşamasını imzalayacağını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)