E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmerikan hisseleri düşüşünü sürdürüyor---

Amerikan hisseleri düşüşünü sürdürüyor

Amerikan hisseleri düşüşünü sürdürüyor
24 Eylül 2013 - 18:34 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed yetkililerin açıklamaları ve açıklanan ekonomik veriler ile düşüşün dördüncü gününde

ABD hisseleri, tüketici güveni ile Richmond bölgesi imalat sanayiide düşüş yaşanması ve yatırımcıların Fed yetkililerinin açıklamalarına ağırlık vermeleri ile, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üç günlük düşüşün ardından bugün de geriledi.
Red Hat Inc. ikinci çeyrek satışlarının analistlerin beklentilerinin altında kalması üzerine yüzde 11 değer kaybı yaşadı. İnşaat şirketleri, konut fiyatlarının 7 yıldan fazla bir sürenin en büyük artışını kaydetmesi ve Lennar Corp.'un kâr verilerinin analist beklentilerini aşması ile yüzde 0.5 yükseldi. Applied Materials Inc., Tokyo Electron Ltd.'yi yaklaşık 9.39 milyar dolar karşılığında satın alacağını onaylamasıyla yüzde 7.2 değer kazandı.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 10:09'da 1,697.14 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 29.22 puan, yani yüzde 0.2 düşüşle 15,372.16 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 5.7 üzerinde seyretti.
Nuveen Asset Management hisse departmanı şefi David Chalupnik, kısa vadede piyasanın kâr sezonuna girmeden önce aşağı ya da yukarı yönlü bir hareketini görebileceğimiz yorumunu yaptı.
S&P 500 Endeksi, Fed'in teşvikleri azaltmama kararının ardından ulaştığı zirve rekoru sonrasında son üç işlem gününde yüzde 1.4 geriledi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 17-18 Eylül tarihlerinde yaptığı toplantıda 85 milyar dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarını azaltmayarak ekonomistleri şaşırttı. S&P 500 bu çeyrekte yüzde 5.7 yükselirken, 2013 yılı içerisinde ise yüzde 19 yukarıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)