E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmundi'den 'Türk tahvilleri' analizi---

Amundi'den 'Türk tahvilleri' analizi

Amundi'den 'Türk tahvilleri' analizi
25 Eylül 2024 - 10:44 borsagundem.com

Ortodoks para politikasını kararlı bir şekilde takip eden Türkiye'ye ilişkin olumlu görüşlerini koruyan Amundi Yatırım Enstitüsü, Türk tahvilleri hakkında yeni bir rapor hazırladı.

Amundi Yatırım Enstitüsü, iki 'çok iyi' enflasyon verisi ve dış dengede olumlu bir yaz döneminin ardından Türkiye'ye ilişkin olumlu görüşünü taktiksel olarak sınırladı.

Amundi Yatırım Enstitüsü Gelişmekte Olan Piyasalar Makro Strateji Başkanı Alessia Berardi, daha ortodoks para politikası patikasının devam etmesine atıfta bulunarak, şirketin Türkiye hakkındaki olumlu görüşünü hâlâ koruduğunu söyledi.

Bloomberg HT'nin haberine göre Berardi, yılsonundan önce para politikasında bir miktar gevşeme beklerken, enflasyonun yıllık bazda yüzde 45 civarına ineceğini öngördü.

Bu aşamanın kısa vadede yerel tahvillerde yeniden ilginç fırsatlar yaratabileceğini söyleyen Berardi, yine de Türk lirasındaki oynaklık ve mali baskılardan kaynaklanan olası risklere karşı uyarıda bulundu.

Deutsche Bank'tan 'Türk tahvilleri' için ralli tahminiDeutsche Bank'tan 'Türk tahvilleri' için ralli tahmini

 

Morgan Stanley'den tahvil tavsiyesiMorgan Stanley'den tahvil tavsiyesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)