E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiAnadolu Cam için AL önerisi---

Anadolu Cam için AL önerisi

Anadolu Cam için AL önerisi
25 Ağustos 2011 - 10:23 borsagundem.com

Güçlü operasyonel performans gösteren Anadolu Cam için analistler AL önerisinde bulunuyor

Güçlü operasyonel performans...
· Anadolu Cam, yılın ikinci çeğreğinde beklentilerimizin üzerinde 49 milyon TL net kar açıklamıştır. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 38 milyon TL olan net kara göre göre %30,5’lik bir yükselişe işaret etmektedir. Şirketin net karı bir önceki çeyreğe göre de %53,7 oranında artış göstermiştir. Açıklanan ikinci çeyrek kar rakamı ile birlikte şirketin 2011 yılı ilk yarı karı yıllık bazda %42,2’lik bir artışla 81 milyon TL düzeyine ulaşmıştır.
· Anadolu Cam, cam ambalaj üreticisi olup, gıda, su, madensuyu, meşrubat, meyve suyu, süt, bira, şarap ve diğer yüksek alkollü içecekler ile ecza ve kozmetik sektörlerine çeşitli hacim ve renklerde ambalaj üretmektedir. Söz konusu ürünlere yönelik 2010 yılında gerçekleşen güçlü talep 2011 yılının ilk yarısında da devam etmiştir. Yılın devamına yönelik, özellikle dış talepte yaşanması olası yavaşlama beklentimize karşın sektöre yönelik genel olumlu bakış açımız devam ediyor.
· Şirketin açıklamış olduğu güçlü ikinci çeyrek sonuçlarını da göz önünde bulundurarak şirkete yönelik “Al” önerimizi muhafaza ediyoruz. Bununla birlikte, global benzer şirket çarpanlarında yaşanan gerileme paralelinde hedef fiyatımızı 4,25 TL’den 3,95 TL’ye revize ediyoruz.
ŞEKER YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)