E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAnadolu futboluna 40 milyon lira harcadı---

Anadolu futboluna 40 milyon lira harcadı

Anadolu futboluna 40 milyon lira harcadı
18 Haziran 2011 - 09:24 borsagundem.com

Bank Asya, 1’inci Lig’in isim sponsorluğunun ardından kulüplere forma sponsorluğunu da devam ettirme kararı aldı.

Futbolcu değerleri bakımından 100 milyon Euro’luk büyüklüğe ulaşan 1’nci Lig’e ilginin arttığını açıklayan Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, “Son 3 yılda Anadolu futboluna yaklaşık 40 milyon lira harcadık. Şimdi sırada bireysel sponsorluklar var” dedi.
FUTBOLCU değeri bakımından 100 milyon Euro’luk büyüklüğe ulaşan Bank Asya 1’inci Ligi’ne ilgi artıyor. Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, “Bu sezon 10’dan fazla Anadolu kulübünün forma sponsoru olduk. Ligin isim hakkıyla birlikte Anadolu futboluna 40 milyon lira harcadık. Şimdi bireysel sponsorluklar öne çıkıyor. Genç yıldızlara destek veriyoruz” dedi.
Bütçeleri daha planlı
1’inci Lig’e ilk ismini veren şirket olmalarının avantajları bulunduğunu anlatan Abdullah Çelik, şöyle konuştu: “Bu sponsorluk gerçekleşene kadar ligin bir sponsoru yoktu. Böyle bir dönemde 1. Lig’e sponsor olduk. Bu kategoriyi bir sponsor uzun soluklu sahiplenmiş oldu. Bu tip sponsorluklarda devamlılık esastır. Bank Asya ilk dönem 2.5 sezon, ikinci dönemde de 5 yıllık sözleşme ile bu kategoride en uzun sözleşme yapmış kurum olacak. Bunun futbol endüstrisine katkısını çok büyük. Artık kulüpler gelecek planlaması yapabiliyor. Daha sağlıklı ekonomi oluşturup hem transfer politikalarını belirliyor, hem profesyonel ekiplerini daha iyi koordine edebiliyor.”
Futbolun kalitesi artıyor
Kulüplerin bu konularda gelecek planlaması yapabilmelerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Abdullah Çelik, şu bilgileri verdi: “Kaliteli futbol da beraberinde yeni alanlarda yeni gelirler meydana getiriyor. Örneğin, Orduspor birçok maçta 11 bin kişilik stadının tüm biletlerini satabildi. Bir Anadolu kulübü için 11 bin kişilik bileti satabilmek önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor. Samsunspor da sezon boyunca ortalama 10 bin seyirciye maç oynadı. Netice itibarıyla ekonomik rahatlık kulüpleri futbola odaklıyor, kaliteli futbol ortaya koyuyor, kaliteli futbolun ise değerli alıcıları oluyor.”
Amatör sporlar da önemli
Türk sporunun geleceği adına bireysel anlamda genç yeteneklere de destek vermeye başladıklarının altını çizen Abdullah Çelik, “Bu anlamda Bank Asya olarak uluslararası müsabakalarda sayısız başarılara imza atan 21 yaşındaki genç atlet Aşkın Karaca’nın kişisel sponsorluğunu sürdürmekteyiz. Bu alandaki çalışmalarımız amatör sporlarla da devam ediyor. Önümüzdeki dönemde farklı dallarda da sponsorluklarımız olacak” dedi.
Süper Lig’e çıkan 10 milyon lira alıyor
Ligde mücadele eden takımlar yayın gelirinden yılda 1 milyon dolar alıyor.
İddaa’dan isim hakkı bedeli olarak her kulüp oynadığı maç başına 80 bin TL kazanıyor.
Ortalama forma sponsorluğu için kulüpler yılda 100 bin dolar para kazanıyor.
Süper lig’e çıkan takım 10 milyon liralık ayak bastı parası alıyor.
Tribünlerdeki maç başı ortalama izleyici sayısı 5 bin taraftar civarında.
Orduspor geçtiğimiz sezon 11 bin kişilik tribünleri doldurmayı başardı.
Bank Asya 1’inci Ligi’nin en değerli takımı 11 milyon Euro ile Denizlispor oldu.
Avrupa’daki bazı 2’nci liglerin futbolcu değerleri
İngiltere Championship 497 milyon Euro.
İspanyol Division 406 milyon Euro.
Alman Bundesliga 2’nci ligi 305 milyon Euro.
İtalyan Seri B 286 milyon Euro.
Fransız 2’nci ligi 232 milyon Euro.
Rusya 1’nci ligi 110 milyon Euro.
Türkiye 1’nci ligi 100 milyon Euro.
Yunanistan 2’nci ligi 92 milyon Euro.
Özel etkinlik futbol taraftarını tribüne çekiyor
BANK Asya 1. Lig takımlarının illerinde sezon içerisinde zaman zaman etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, “Bu etkinlikler şehirlerde dikkatleri futbol takımlarına çekiyor. Tribünler doluyor. Biz şimdiye kadar bu çalışmaları yaparken kendi ürün pazarlamamızı işin dışında tuttuk. Yalnızca Bank Asya 1. Lig’e ve futbola dikkat çekmeye çalıştık. Süper Ligde başarılı olmuş teknik direktör ve yıldız oyuncuların Bank Asya’da son 2 yıldır görülmeye başlamasının en önemli nedeni de sponsor desteği. Artık bazı Süper Lig takımları bazı oyuncularını tecrübe kazanması için 1. Lig’e kiralıyor. Hatta yalnızca 1. Lig’de oynamak isteyen oyuncular var. Aynı şekilde birçok teknik adam Bank Asya 1. Lig takımı çalıştırmayı tercih ediyor. Bank Asya 1. Lig sponsorluğunun kendisi başlı başına özel bir proje ve başarılı bir süreç yaşadı.”
Futbolcu değerleri hızla yükseliyor
FORMA sponsorluklarının kulüp bütçelerini önemli ölçüde düzelttiğini belirten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, “Süper Lig’de sponsorluğumuz bulunmuyor. Biz ligin isim hakkı sponsorluğunu TRT ile yürütüyoruz. Çok iyi bir iş ortağımız mevcut. Kulüplerin gelirlerinin artışını yüzdesel olarak önemli bir katkı yapıyoruz. Bugün futbolcu değerleri en hızlı yükselen takımlar Bank Asya’da mücadele ediyor. Çünkü buraya ilgi her geçen gün artıyor” diye konuştu.
Süper Lig’de sponsorsuz kulüp var Bank Asya’da yok
LİGDE forma sponsoru olmayan kulübün kalmadığını belirten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, şunları söyledi: “Süper Lig’de Turkcell’in sponsorluğu bırakmasının ardından bir çok kulüp forma göğüs sponsoru bulamadı. Ancak Bank Asya 1’inci Ligi’nde sponsoru olmayan kulüp yok. Biz 12 kulübe sponsorluk yapıyoruz. Diğerleri ise kendi sponsor şirketleriyle çalışıyorlar. 2008-2009 sezonunda 12, 2009-2010 sezonunda 14, 2010-2011 sezonunda da 12 takıma forma göğüs sponsoru olduk. Her sezon tüm takımlara aynı sponsorluk şartlarını sunuyoruz, şartları uygun olan kulüplerle sözleşme imzalıyoruz. Bazı kulüpler kol ya da sırt reklamına sponsor olmamızı istiyorlar. Ancak biz prensip olarak yalnızca göğüs reklamına sponsor oluyoruz.”
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)