E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisANADOLU GRUBU ENERJİDE İKİ DEV YATIRIMA HAZIRLANIYOR---

ANADOLU GRUBU ENERJİDE İKİ DEV YATIRIMA HAZIRLANIYOR

ANADOLU GRUBU ENERJİDE İKİ DEV YATIRIMA HAZIRLANIYOR
19 Şubat 2010 - 12:06 borsagundem.com

Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Sinop Gerze’de planlanan termik santral yatırımı için 1 milyar Euro ayırdık. ÇED raporunu aldıktan sonra 2010 yılında temelini atıp üretime geçmeyi planlıyoruz” dedi.

Bloomberg HT Ekonomi Müdürü Özlem Dalga’nın sorularını yanıtlayan Özilhan, dağıtım özelleştirilmelerinin enerjinin gündemde kalmasını sağladığını söyledi. Dünkü ihalelere gelen talebin ise sektörde rekabetin olduğunun göstergesi olduğunu belirten Özilhan açıklamalarına şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde dağıtım özelleştirmeleri devam edecek. Anadolu Grubu olarak bu özelleştirmelerle ilgileniyoruz. Üretimin yanı sıra dağıtımın da olmasını istiyoruz. İhalelere Doğuş ve Doğan grubunun içinde bulunduğu bir konsorsiyum ile giriyoruz. Onların ilgisi devam ettiği süreci konsorsiyum olarak katılacağız. Olmaza biz tek başımıza gireceğiz. Şu anda Gürcistan’da su santrali projemizi var. Sınıra 25 kilometre uzaklıkta bir bölgede yatırım yapacağız. Komşuda üretip yüzde 70’ini Türkiye’ye satacağız. ÇED’ini aldık. 150 milyon dolarlık bir yatırım, gerekli prosedürler tamamlandı. 2 ay içerisinde temelini atacağız. 90 megavat gücünde bir santral olacak. İlave yeni santraller olabilir. Bölge su açısından oldukça zengin. Türkiye tarihinde bir ilk olacak. Yurtdışında elektrik üretip Türkiye’ye satacağız. Orada tecrübe edindikten sonra 500 megavata kadar çıkabiliriz. Projeler belirli bir noktaya geldikten sonra yabancı ortak düşünüyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)