E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiAnadolu Grubu Holding ve Mepet sorusu---

Anadolu Grubu Holding ve Mepet sorusu

Anadolu Grubu Holding ve Mepet sorusu
04 Ekim 2024 - 10:31 borsagundem.com

Yatırımcılar sordu, Yatırımcı Masası yanıtladı. İşte o analizler

UZUN VADEDE DESTEK BÖLGESİNE GELDİ

SORU- Anadolu Grubu Holding’teki yükseliş durdu mu? Yoksa bu düzeltme mi? Alım yapılır mı?
İnanç Yavuz

CEVAP-Hisselerin fiyatında her zaman kesintisiz çıkış ya da düşüş beklenmemeli. Borsa nihayetinde bir pazar yeridir. Oluşan talebe bağlı olarak fiyatlarda inişler ve çıkışlar olağandır. Bununla birlikte asıl olan hissenin yönelimidir. Şirket büyüyen bir gelir ve kârlılık yapısına sahipse arada düşüşler olsa da yön yukarı olacaktır. Diğer taraftan zarar eden ya da kârı gerileyen bir şirket söz konusu ise dalgalanmalar olurken fiyatın istikameti aşağı yönlü olması beklenmeli.

Anadolu Grubu Holding, Haziran 2019’de gördüğü en düşük seviye 8,57 TL’nin ardından yukarı yönlü ivmesiyle günümüze kadar çıkışını sürdürdü. Arada yaşanan düşüşler uzun vadede düzeltme boyutunda kaldı. Son olarak Temmuz 2024’te en yüksek 477,50 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışların ardından aşağı çekilirken son işlem günü olan 3 Ekim 2024 günü kapanışını 298,25 TL’den gerçekleştirdi. Uzun vadeli çıkış trendi içerisinde gerçekleşen bu satışlar, olağan fiyat dalgalanması kapsamında kalıyor. Mevcut fiyat, uzun vadede teknik olarak destek bölgesinde duruyor. Bu seviyelerden alıcı talebinin güçlenmesi hissenin yükselen trend içindeki hareketini sürdürmesine olanak verecektir.

Şirketin mali performansı takip edildiğindeyse son iki yılda gelir ve kârlılığındaki artışı koruduğu gözlenmekte. Açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarına göre gelirdeki yüzde 4’lük artışa rağmen dönem sonundaki yüzde 58’lik kâr azalması dikkatlerden kaçmıyor. Kârın düşmesinde faaliyet giderleri ile faaliyet dışı giderlerdeki artış etkili oldu. Faaliyet giderleri içinde pazarlama giderleri kaleminin daha fazla artış kaydettiği gözleniyor.

ARTAN GELİRE RAĞMEN ZARARDA

SORU-Mepet düştü diye aldım ama hala düşüyor. Alım için yanlış zamanlama mı yaptım acaba?
Ali Okçu

CEVAP-Borsada yatırımda bulunurken yatırımcılar olabildiğinde en düşük seviyeden alım yapmak diğer taraftan en üst seviyeden de satışta bulunmak isterler. Bunlar arzu edilenler olsa da pratikte hayata geçirilme olasılığı hayli zordur. Bu nedenle alım satımda en iyi fiyatı yakalamaya çalışmaktan ziyade fiyatın yönünü tespit edebilmek daha işlevseldir. Eğer şirketin gelir ve kâr büyümesi sergileyeceği öngörülüyorsa ve uzun vadede süreceği düşüncesi söz konusu ise artık alım fiyatı ikinci derecede önem teşkil edecektir. Mepet firmasına da bu yönü ile yaklaşmak gerekir.

Şirket, geçtiğimiz yıl kârını artırırken son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında zarar yazdı. Yılın ilk yarısında artan gelire rağmen 124,8 milyon TL zarar oluştu. Bununla birlikte ikinci çeyrekte FAVÖK’ü artırması ve net zararını düşürmesini önemsemek gerekir. Olumlu seyrin korunması şirketin yıl sonunda kâra dönme olasılığını destekleyecektir.

Hissenin fiyatı ise Mart 2022’de en düşük 2,01 TL’ye kadar gerilerken Mart 2024’te en yüksek 14,72 TL’ye yükseldi. Buradan gelen satışların ardından 8,95 TL’ye kadar gerileyen fiyat, şimdilerde 9,24 TL seviyelerinde bulunuyor. Hissenin teknik olarak 7 TL bölgesinde güçlü bir desteği bulunuyor. Söz konusu seviyeye gelmeden alıcıların piyasaya geldiği ve hisseyi desteklediği görülüyor. Hisseye yönelik talebin devam edebilmesi için şirketin mali yapısını güçlendireceğine dair işaretleri gözlemleyebilmek önemli olacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 303,50
En Yüksek: 306,50
En Düşük: 299,00
Değişim 1,76 %
FK: 3,92
PD / DD: 0,92
İşlem Hacmi 77.325.338
Toplam Adet: 255.604
Ağırlıklı Ort.: 302,41
Son Değer: 9,20
En Yüksek: 9,32
En Düşük: 9,07
Değişim -0,43 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,44
İşlem Hacmi 2.768.647
Toplam Adet: 302.594
Ağırlıklı Ort.: 9,16
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir dost04 Ekim 2024 10:45

    Lilak koton halka arz edenler ne seref sizmis , hep düsuyor lilak 37.38 den sattilar birde yuzde otuz ucuza satiyoruz dediler ,adinin adileri 23 liraya getirdi, hersey sey serbest soygun apacik aleni yapiliyor başka bir soy bunlar.