E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisANEL'DE TALEP PATLAMASI---

ANEL'DE TALEP PATLAMASI

ANEL'DE TALEP PATLAMASI
11 Haziran 2010 - 18:00 borsagundem.com

Anel Elektrik Proje Taahhüt'ün halka arzı dakikalar önce tamamlandı ve BORSAGUNDEM'e gelen bilgiler rekor talep geldiği yönünde

Borsaya gelmek için en uzun süre bekleyen Anel Elektrik Proje Taahhüt'ün çarşamba günü başlayan halka arz işlemleri dakikalar önce tamamlandı. Hisselerin yüzde 40’ı yerli yatırımcılara, yüzde 10’nu yerli kurumsal yatırımcılara, yüzde 50’si de yabancılara ayrılmıştı. BORSAGUNDEM'e ulaşan bilgilere göre, halka arzda konsorsiyum lideri Deniz Yatırım'ın sadece merkez şubesine yurtiçine ayrılan kısmın bir katı fazla talep geldi. Diğer aracı kurumlara ayrılan payların ise buna dahil olmadığı söyleniyor. Piyasaların son iki günde bir anda olumluya dönmesi ve dün ABD'de yüzde 3'e varan yükselişlerin yabancı talebinde de patlamaya neden oldu ve yüzde 50'lik kısmın kısa sürede tükendiği belirtiliyor. 5.00-6.00 lira aralığından satılan hisselere gelen yoğun talebin halka arz seferberliğini başlatıldığı bir dönemde moralleri de düzelteceği belirtiliyor. Akfen ve Aksa Enerji'de yaşananlardan sonra Anel'e gelen yoğun talebin bundan sonra yapılacak halka arzlarda da şirketlere cesaret vermesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)