E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAni yükselişlerin sonuna geldik---

Ani yükselişlerin sonuna geldik

Ani yükselişlerin sonuna geldik
07 Mayıs 2013 - 01:08 borsagundem.com

Morgan Stanley Gelişmekte olan Ülkeler Birimi Uzmanı Sharma, petrol ile altında ani yükseklişlerin sonuna gelindiğini belirtti

Altında çöküşe neden olan Çin ekonomisindeki yavaşlama, ülkenin kıyı bölgelerinde de etkisini gösteriyor. ABD istihdam verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından 3 Mayıs'ta emtialarda yükselişin hız kazanmasına rağmen, son aylarda görülen düşüş, son 10 yılın rallisine gölge düşürdü.
Morgan Stanley Gelişmekte olan Ülkeler Birimi Uzmanı Ruchir Sharma, 2000-2011 yılları arasında emtiada yükselişin hız kazandığı özellikle petrolün zirve seviyelerine ulaştığının konuşulduğu dönemin tam tersinin yaşandığına dikkat çekerek talebin doruk noktasına ulaşılmış olabileceğini dile getirdi.
Zirve petrol senaryoları, arzdaki küçülme tehdidinden talebin en üst seviyeye ulaşma tehdidine doğru yön değiştiriyor.
Kesinlikle, dünya artık önemli emtialardan çıkılmasından korkmuyor. Yüksek fiyatlar, bakır madenleri, alüminyum tesisleri ve arzın diğer temel kaynaklarına olan yatırımları cazip hale getiriyor.
Son 10 yılda enerji ile materyaller yapılan yatırımların tutarı yüzde 600 oranında artarken, diğer sektörlerde ortalama artış yüzde 200 oldu.
Kısacası Sharma'ya göre, petrolün zirvede olduğu senaryo, emtialara olan talepteki büyümedeki düşüş nedeniyle eskide kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)