E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara’da maymun çiçeği iddiası!---

Ankara’da maymun çiçeği iddiası!

Ankara’da maymun çiçeği iddiası!
22 Ağustos 2024 - 11:45 borsagundem.com

Türkiye'de ilk Maymun çiçeği karantinasının Ankara'da uygulandığı belirtildi. 2 hastanede M Çiçeği hastalığına yakalandığı düşünülen kişilerin karantinaya alındığı öne sürülürken, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi

Dünya Sağlık Örgütü, Afrika'da görülen mpox (M Çiçeği) virüsü için en yüksek seviyeden alarm verdi. Ülkelerde arka arkaya tedbir kararı alınırken Türkiye’de de ilk şüphelilerin Ankara’da karantinaya alındığı iddia edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, M Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç M Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos'ta Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı öğrenildi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI

Ankara’da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddialarının ardından Ankara İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanlayan bir yazılı açıklamada bulundu.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazılı açıklaması şu şekilde;

Son günlerde çeşitli medya organlarında Ankara'da maymun çiçeği hastalığından şüphelenilerek karantinaya alınan hastaların olduğu iddiaları üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Ankara'daki hiçbir sağlık tesisimizde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hastamız bulunmamaktadır. Bu tür iddialar, gereksiz bir panik ortamı yaratmaya yönelik asılsız bilgilerdir.

Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili bilgilendirmeler, Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından şeffaf bir şekilde ve sıklıkla yapılmakta olup, halkımızın doğru bilgilere ulaşması amacıyla gereken tüm adımlar atılmaktadır.

Vatandaşlarımızın, resmi açıklamaları dikkate alarak bu tür söylentilere itibar etmemeleri önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Türkiye'de maymun çiçeği görüldü mü?Türkiye'de maymun çiçeği görüldü mü?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik22 Ağustos 2024 14:30

    Esenyurt/İstanbul siyahi kaynıyor, biraz test yapsalar HIV ve maymun çiçeği virüsü çıkar.

  • K gül23 Ağustos 2024 07:42

    Senden onlara geçmesin

  • caner23 Ağustos 2024 06:18

    Siyahilerden değil Sizin gibi beyaz Ahlaksızlığı  kibarlaştırdığınız LGBT lilerden geçiyor 

  • YORUM22 Ağustos 2024 12:02

    bu ülke neden se hep yabancılardan zarar görüyor ülkemde zenci görmekten bıktım yeter artık ülke olarak zenci sever bir kitlemiz var 

  • caner22 Ağustos 2024 19:14

    Yıllarca Afrikanın Altınlarını  sömüren Fransaya diyeceğin yokmu. onları senin gibi beyazlar bu hale getirdiğini ne çabuk unuttun ABD uşağı 

  • Mucise Reis ;)22 Ağustos 2024 12:02

    Hayırlı olsun. Başlıyoruz. "Maymun Yüzlü Orkide"  çiçeğinin yetişmesi ve popüler olması lazım. eyy çiçekçiler hadi başlayın seralarda. paraya para demezsiniz. girişimcilik ruhu ile bu çiçeği üretip satmalısınız :D  girişimci olmayan gül satar anca.