E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAnkara'dan temkinli yaklaşım: Zamanlamaya dikkat---

Ankara'dan temkinli yaklaşım: Zamanlamaya dikkat

Ankara'dan temkinli yaklaşım: Zamanlamaya dikkat
07 Kasım 2018 - 03:59 borsagundem.com

Washington'ın 3 PKK'lı elebaşı için ödül koymasını temkinli karşılayan Ankara, sürpriz hamlenin zamanlamasına dikkat çekildi

ABD’nin üç PKK’lı elebaşı için toplam 12 milyon dolar ödül koyması, Ankara’da olumlu bulunurken, temkinli davranılması gerektiğine de özellikle vurgu yapıldı.

Bu kapsamda, ABD’nin bu sürpriz hamlesinin zamanlamasına dikkat çekildi. Zamanlamayla, ABD’nin Menbiç’te TSK ile ortak devriyeye başlanılmasının hemen ardından, ana bileşenini PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile de Türkiye’nin hassasiyet gösterdiği Fırat’ın doğusu sınırları güzergâhında devriye yapmasına işaret edildi.

Zamanlamada dikkat çekilen bir diğer konu da, ABD’nin İran’a ambargo başlatması oldu. ABD’nin İran konusunda Türkiye’yi tam olarak yanına çekme hamlesi olabileceği ihtimali gözardı edilmedi.

Ankara’da ortaya atılan bir diğer değerlendirme, “ABD’nin Suriye’de PYD/YPG’yi PKK’dan ayrıştırma hamlesi” oldu. Bunun ileride Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi Suriye’nin kuzeyinde de özerk bir Kürt bölgesi yaratılmasına yol açabileceği ileri sürüldü. (Hürriyet / Uğur Ergan)

ABD Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül koydu

 

ABD'nin PKK hamlesiyle ilgili Kalın'dan açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ07 Kasım 2018 08:31

    KORUMA ALTINA ALMIŞ TÜRKİYEYLE OYUN OYNUYOR FETÖ GİBİ ONLARA VİLLA YAPTIRIP BESLEYECEK KORKUNÇ BİR TERÖRİS ABD NİN KENDİSİDİR TÜRKİYE BU OYUNLARI GÖRÜYOR.