E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAnlık veri ücreti kalkar mı? ---

Anlık veri ücreti kalkar mı?

Anlık veri ücreti kalkar mı?
09 Ekim 2014 - 12:00 borsagundem.com

Uygulamaya girdiği andan itibaren tepki çeken, tartışma yaratan veri ücreti Yatırımcı Masası’nda

PAZARLIĞI GÖZ ARDI ETMEYİN
SORU-
Borsanın anlık verilerin ücretli olması biz küçük yatırımcıları çok zor durumda bıraktı. Borsayı bıraktım. Bu ücretlerin kaldırılması için ne yapılmalı? Tavsiyeniz var mıdır?
Mustafa Ayten

CEVAP-
Borsa İstanbul’un şirketleşmesi sadece yapısal değişikliği değil anlayış değişikliğini de beraberinde getirdi. Kamu kurumu kimliği öndeyken geri planda kalan kâr gayesi, artık daha fazla ön plana çıkmış bulunuyor. Uzun süredir ifade edilen borsanın özelleştirilmesiyle ilgili hedefin gerçekleşmesi, biraz da bu kurumun cazibe merkezi olmasıyla yakından ilgili olduğunu bilmek gerekiyor. Olası müşteri adaylarına iyi bir yatırım alanı olduğunu gösterebilmenin bir yolu da  kârını artırabilmekten geçiyor. Şimdilerde yapılan da bundan başka bir şey değil. Nihayetinde yayınlanan verilerin Borsa İstanbul’a ait olması itibarıyla, ücret talep edilmesine itiraz etme şansı bulunuyor. Ancak kurumların toplu alımlarında ciddi indirimler söz konusu. Örneğin yüzeysel verilerin fiyatı, toplu alımlarda kurumlar yönünden 0,5 TL’ye kadar gerileyebilmekte. Borsanın asıl alıcısı aracı kurumlar olup yatırımcılar da verileri çalıştıkları kurumlardan ya da yayın kuruluşlarından almak durumunda. Bu nedenle yayınlanan fiyatları bir anlamıyla maksimum fiyatlar olarak algılamak gerekiyor. Kuşkusuz kurumların kâr marjını yüksek tutması halinde bu fiyatlar daha da yükselebilir. Bu noktada yatırımcıların hem borsanın hem de veriyi aldığı kurumun fiyat politikasını bilmesi, gerçekleştireceği pazarlıkta gücünü artıracaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • denizcii 09 Ekim 2014 18:33

    Uğur mustafa denen arkadaş bu kafayla devam et

  • DemBaBa09 Ekim 2014 16:59

    ücretsiz anlık verileri veren site var mı hangileri ?

  • emre09 Ekim 2014 15:58

    benim borsayı bırakma sebebim bank asya meselesi.adamlar ne kadar hukuksuz kanunsuz işlem varsa ne kadar karalama varsa hepsini yaptı.spk ve biste güvenim kalmadığı için bıraktım.

  • hasan09 Ekim 2014 14:13

    akp düzenliyo zaten yalanmı çünkü milletvekillerinin çoğunun parası burda....AKP ZATEN SON ÇIKARTTIĞI YASALARLA MİLLETİN CANINI İYİCE SIKMAYA BAŞLADI BENCE ELİ HEP MİLLETİN CEBİNDE HER ŞEYE ZAM VERGİLER ARTTI İŞSİZLERDEN GENEL SAĞLIK SİGORTASI ADI ALTINDA PARA ALMALAR ECANELERDEN İLAÇ KATKI PAYI MUAYENE PARASI MİLLETTE BUNLARI SAĞLIKTA İYİ ŞEYLER YAPIYO ZANNEDİYO ..

  • Ugur mustafa 09 Ekim 2014 13:31

    Bu uygulama dünyanın her yerinde olan bir uygulamadır. Burda bazı yorumcular taa AKP kadar dayandirmis olayı, AKP değil borsayı düzenleyen. Bilmeden konuşuyoraağzı olan...

  • kasra 09 Ekim 2014 12:38

    10 yıldır borsadayım borsanın kazandırdığını gormedım bırde canlı seansı paralı yaptılar tabı borsada yatırımcı kalmadı kalanıda nasıl soyarız onun derdindeler...

  • ibocan09 Ekim 2014 12:13

    Gunluk al sat yapmiyorsaniz kesinlikle anlik veriye ihtiyaciniz yok.Gunluk al sat profesyonellerin isi,profesyonelseniz her hizmetin bir karsiligi olmali saygilar.

  • maraz09 Ekim 2014 12:11

    bu akp geldiği günden beri millete soyulcak koyun gördü.hatta bir koyundan iki post bile çıkarmaya çalışdı.

  • mali09 Ekim 2014 12:08

    Borsada sadece veri ücreti değil, payı yüzde beşin altına düşen şireketlere 1 ayda oluşan fiata göre ayrılma hakkı veriliyor ve ayrılan şirket ödemeyi 1 ayda değil kayfine göre yapıyor. PO ve TUDD.. de olduğı gibi. Borsa kendisine duyulan güveni yitirdi. Ne SPK ne de BİST yönetimi yatırımcıyı korumuyor. En iyisi uzak durun.

  • yatırımcı09 Ekim 2014 12:07

    borsayı bıraktığın iyi olmuş kardeş..bu kanemicilere para yatıracağına limon sat bari kar edersin..