E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporAntalya Cup, Galatasaray'ın---

Antalya Cup, Galatasaray'ın

Antalya Cup, Galatasaray'ın
13 Ocak 2014 - 00:58 borsagundem.com

Finalde Celtic'i penaltılarla 5-4 devirmeyi başaran sarı-kırmızılı ekip bir kupayı daha müzesine götürdü

Antalya Cup (Antalya Kupası) finalinde Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray ve İskoçya Premier Ligi'nin son şampiyonu Celtic'i karşı karşıya getiren maçta kupa sarı kırmızılı ekibin oldu.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında etkili olan taraf Celtic oldu. İlk yarıda neredeyse tamamen yedek oyuncularla sahaya çıkan Galatasaray, 20. dakikadan itibaren kontrolü eline aldı. Daha önce Schalke-Galatasaray maçında asist yapan Pukki, ilk yarının en büyük fırsatında Eray ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ilk başta Emre Can'a takıldı, ardından da topu auta gönderdi. 

İlk yarıda Cimbom adına önemli bir pozisyon olmadı.

BÜYÜK SİLAHLAR OYUNDA

İkinci yarıda ise Galatasaray'ın neredeyse tüm büyük silahları oyuna girdi ve Mancini toplamda 10 tanesi 46. dakikada olmak üzere tam 11 değişiklik yaptı. Celtic 66. dakikada oyuna sonradan dahil olan Atajic ile çok net bir gol fırsatı yakaladı ancak Semih topa düzgün bir müdahele yaptı.

Galatasaray ise Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile 46 ve 47. dakikalarda iki net fırsatı değerlendiremedi. 86. dakikada Hakan Balta'nın nefis şutunda top Fisher'a çarptı ve kornere gitti. Maçın son 10 dakikasında Celtic'te Chalmers, Muslera ile karşı karşıya kaldı ancak Muslera gole izin vermedi.

VE BİR KUPA DAHA GALATASARAY'IN

90 dakika 0-0 bitince maç penaltılara uzadı.

Galatasaray penaltı atışlarında 5'te 5 yaparak kupaya uzanırken Celtic'te kaptan James Forrest, Muslera'yı aşmayı başaramadı. Cimbom penaltı atışlarını 4-5 kazanarak Antalya Kupası'nı kazanan taraf oldu.

Cimbom, bu zaferle bu sezonki üçüncü kupasını kazanmış oldu. Galatasaray, daha önce Süper Kupa'da Fenerbahçe'yi ve Emirates Kupası'nda da Arsenal'i devirerek iki kupa kazanmıştı.

MANCINI: "ÖNEMLİ BİR TURNUVAYDI, MUTLUYUM"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Celtic'i penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup ederek, Turkish Airlines Antalya Cup'ta şampiyon oldukları  maçın ardından yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Bu turnuva bizim için çok önemliydi. Ajax ve Celtic gibi Avrupa’da söz sahibi iki takıma karşı önemli karşılaşmalar oynadık. Bu performans bizim için çok önemliydi. Bir takımın bir şeyler yapabilmesi için birlikte zaman geçirmesi gerekir. Antalya’da bunu başardık ve burada kaldığımız süre içinde daha çok çalışacağız. Takımın son durumunu görmek için çok önemli bir sınavdı. Alex Telles’in son durumunu bilmiyorum.”

NEIL LENNON: "GALATASARAY’IN ÇOK İYİ BİR TEKNİK DİREKTÖRÜ VAR"

Celtic FC Teknik Direktörü Neil Lennon da maçtan sonra şöyle konuştu: “Çok güzel bir atmosferde oynadık. Böyle bir ortam, böyle bir atmosfer için herkese teşekkür ediyorum. Trabzon maçında da iyi bir performans göstermiştik. Genç oyuncularımız da ilerisi için umut veriyor. Galatasaray’ın çok iyi bir teknik direktörü var.”

MANCINI GAZETECİLERE KAZANDIRDI

Bu arada Galatasaray kampını takip eden gazeteciler, teknik ekiple maç yaptı. Mancini, yardımcıları Tugay Kerimoğlu, Lombardo ve Salsano ile kaleci antrenörü Taffarel’in yer aldığı teknik ekip takımı, gazetecileri 7-3 yendi. İkinci yarıda Mancini, Tugay Kerimoğlu ve Taffarel, basın karmasına geçti. 0-0 başlayan ikinci yarıda ise basın karması 6-5 galip geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)