E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAntalya'dan ihracat rekoru---

Antalya'dan ihracat rekoru

Antalya'dan ihracat rekoru
11 Mart 2011 - 13:55 borsagundem.com

AYMSİB Başkanı Mustafa Satıcı, şiddetli soğuklara rağmen Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracatında rekor kırıldığını bildirdi

Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Avrupa ve Rusya'daki şiddetli soğuklara rağmen Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracatında rekor kırıldığını bildirdi.
AYMSİB Yönetim Kurulu Başkanı Satıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ocak-8 Mart tarihleri arasında Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracatının değer bazında yüzde 13,5, miktar bazında yüzde 7,5 arttığını belirtti.
Bu dönemde Antalya'dan 107 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydeden Satıcı, Avrupa ve Rusya'daki şiddetli soğukların tüketimi engellediğini, bu ülkelerde yaşayanların soğuklar nedeniyle dışarı çıkamayarak alışveriş yapamadığını söyledi. Bunun da talep daralmasına yol açtığını ifade eden Satıcı, şöyle konuştu:
''Avrupa ve Rusya'daki şiddetli soğuklara rağmen ihracatta rekor kırdık. Yılbaşından bu yana hem Avrupa hem de Rusya'da soğuklar nedeniyle talep yetersizliği ortaya çıktı. Bu nedenle fiyatlar düştü. İhracatçı para kazanamadı. Rakip ülkeler Fas ve İspanya'nın ürünlerinin de çıkması yüzünden karlılığımız olumsuz yönde etkilendi.
Kurlarda iyileşme sağlanmasıyla ihracatçı kısmen de olsa rahatladı ancak karlılık anlamında kısıntı yaşandı. Yaşanan olumsuzluklara rağmen yılın 70 günlük döneminde 50 bin ton domates ihracatı gerçekleştirildi. Sadece domates ihracatından 50 milyon dolar döviz sağlandı.''
Antalya'dan yapılan yaş meyve sebze ihracatının yarısını domatesin oluşturduğunu belirten Satıcı, bunun da domatesin ne kadar önemli bir ürün olduğunu gösterdiğinin altını çizdi. Satıcı, kaliteli ürün üretilmesinin ve markalaşmanın önemine de dikkaki çekti.
Satıcı, domatesten sonra en fazla yaş meyve ihracatının biber, salatalık ve narda gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)