E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAP'den de uyarı geldi---

AP'den de uyarı geldi

AP'den de uyarı geldi
17 Ocak 2014 - 06:16 borsagundem.com

Yargı bağımsızlığı ve HSYK'nın yeniden yapılanması konusunda bir uyarı da Avrupa Parlamentosu'ndan geldi

Yargının bağımsızlığı ve HSYK’nın yeniden yapılanmasıyla ilgili AB’nin genişlemeden sorumlu yüksek komiseri Stefan Füle’nin AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu uyarmasının ardından, Ankara’ya bir uyarı da Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) geldi.

AP’nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Alman Hıristiyan Demokrat siyasetçi Elmar Brok, AB müzakereleri için bağımsız ve tarafsız bir yargının anahtar olduğuna vurgu yaptı. 12 Eylül 2010’da yapılan referandum sonucu HSYK’nın doğru yönde şekillendiğini hatırlatan Brok, Türkiye’deki yargı reformunun AB ve Avrupa Konseyi ile istişare halinde Kopenhag ve Venedik kriterlerine uygun yapılması gerektiğini işaret etti. Açıklamasını kişisel değil başkanı olduğu Dış İlişkiler Komitesi adına yaptığını vurgulayan Brok, şunları söyledi:
“Ankara, Avrupa kurumları ile yoğun istişareler yapmalı. Kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme ilkeleri hassas şekilde dikkate alınmalı. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına yönelik soruşturmalar şeffaf ve tarafsız şekilde yürütülmeli, bu soruşturmalara siyasi müdahale yapılmamalı.”
Önceki gün Füle ile birlikte Venedik Komisyonu ile AP’deki Yeşiller Grubu da hükümeti uyaran açıklamalar yapmışlardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)