E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporApo'ya kim aşık?---

Apo'ya kim aşık?

Apo'ya kim aşık?
26 Ağustos 2011 - 08:17 borsagundem.com

Taraf yazarı twitter'da çok konuşulacak bir iddiayı yazdı

Emre Uslu, Aysel Tuğluk ile Abdullah Öcalan arasında aşk dedikodularını gündeme getirdi. Abdullah Öcalan arasında aşk dedikodularını gündeme getirdi.
Gündeme ilişkin yaptığı analizlerle adından söz ettiren Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk ile ilgili olarak çarpıcı bir iddia ortaya attı.
AYSEL TUĞLUK ÖCALAN'A MI AŞIK?
Emre Uslu, Twitter hesabından Abdullah Öcalan ile Aysel Tuğluk arasında aşk dedikodularıyla ilgili olarak attığı tweetle herkesi şaşırttı. Uslu attığı mesajda: "Gazeteciler arasında bir fısıltıdır dolaşır şu Kürt magazini: Aysel Tuğluk Abdullah Öcalan'a aşık olduğu için mi bekar acaba?" ifadelerine yer verdi.
"KÜRTLER BOŞUNA KIZMASIN"
Gelen tepkiler üzerine konu ile ilgili olarak bir tweet daha atan Emre Uslu, Kürtlerin kızmaması gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı: ''Bence en ulvi duygu aşktır. Kürtler boşuna kızmasın. Eğer böyle bir durum varsa Tuğluk'a saygım bir kat daha artar..''
"AŞK TÜRKÜLERİ YAZAN KÜRTLER AŞIK OLMAZ"
Twitter hesabından konu ile ilgili olarak peş peşe tweetler atan Emre Uslu, Kürtler ve Öcalan ile ilgili olarak: ''Hayatımızdaki bütün Aşk türkülerini yazan Kürtler aşık olmaz. Kürt önderlere aşk hiç yakışmaz'' dedi.
5 YIL SONRA GÖRÜŞMÜŞLERDİ
Beş yıl aradan sonra müvekkili Abdullah Öcalan'la İmralı Adası'nda bir saat yüz yüze görüşen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, görüşmeye ilişkin izlenimlerini Taraf gazetesinden Burhan Ekinci'ye anlatmıştı. İmralı'ya gittiklerinden Öcalan'ın haberdar edildiğini hatırlatan Tuğluk, "Adadaki diğer hükümlüler televizyondan izlemişler. Kendisine anlatmışlar. Görüşmeye ilginin çok olduğunu aktarmışlar" demişti.
'SEN İHTİYARLANMIŞSIN, BEN HALA GENÇ DURUYORUM'
Tuğluk, Eylül 2010'da yıllar sonra gördüğü Öcalan'a ilişkin izlenimlerini ise şu sözlerle anlakmıştı: "Üzerinde uzun kollu bir tişört vardı. Görüşmeye geldiğinde merhabalaştık. O esnada bayanlara söylenmeyecek bir şeyi söyledi. Bana 'sen ihtiyarlanmışsın, bense hâlâ genç duruyorum' dedi. Kendisini gençleşmiş, çok dinamik ve aktif gördüm. Kendine güveni oldukça fazlaydı, heyecanlıydı. Sağlığı iyi görünüyordu. Sağlıklı görünüyordu" diye konuşmuştu.
GÖRÜŞME BOYUNCA SAATİNE BAKTI
Öcalan'ın görüşme boyunca durmadan saatine baktığını söyleyen Tuğluk, "Konuşulacak konular çoktu ama zamanımız kısıtlıydı. Adeta zamanla yarışırcasına hızlı konuşuyordu" demişti. Öcalan'a son zamanlarda daha çok gazetenin verildiğini hatırlatan Tuğluk, "Televizyon izleyemiyor. Adadaki beş hükümlü ile haftanın dört günü, birer saat görüşme yapıyor. Onlar televizyon izliyorlar. İzledikleri programları haberleri kendisine aktarıyorlar" diye konuşmuştu.
'İZİN VERSELER HERGÜN MEKTUP YAZARIM'
Öcalan'ın sabah ve öğleden sonra birer saat havalandırmaya çıktığını dile getiren Tuğluk, şöyle devam etmişti: "Bolca kitap okuyor, yazma çalışmaları var. Kendisine çok mektup geliyor. Mektup yazmak istiyor. Ancak yazamıyor, yasak. 'İzin verseler her gün mektup yazarım' diyor." Tuğluk, Öcalan'ın ailesi ve avukatları dışında seçeceği üç kişiyle görüşme hakkının da hâlâ verilmediğini hatırlattı.
'ÇARMIHA GERİLMİŞ BİRİYİM'
Öcalan'ın kendisini "çarmıha gerilmiş biri" olarak tanımladığını aktaran Tuğluk, şunları kaydetmişti: "'En az bilgi sahibi olan biriyim. Buna rağmen bütün bu gelişmeleri görebiliyorum. Siz neden göremiyorsunuz?' diye eleştiride bulundu. Demokratik siyasetten bahsetti. Karamsarlığına ilişkin birtakım şeyleri ifade ettiyse de inançları konusunda karamsar değildi. Mevcut pozisyonunda çok ısrarlıydı. Pozisyonunun çok doğru olduğuna inanıyor ve bu konuda ısrarlı. Kardeşlik ve barışı çok vurguladı. 'Bunca yıldır hâlâ ayaktaysam bu sorunu çözme ve barış için' dedi."
(Gazeteport)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)