E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApp Store'da büyük skandal---

App Store'da büyük skandal

App Store'da büyük skandal
08 Temmuz 2012 - 09:46 borsagundem.com

Online uygulama mağazasına virüs sızdı.. Tehlikenin boyutu büyük

Apple'ın gerek bilgisayar gerekse cep telefonu ve tablet tarafında hızlı çıkışının en önemli sebeplerinin biri olan güvenlik tarafındaki iddiası önceki gün App Store adlı uygulama mağazasında ortaya çıkan güvenlik açığı sonrası sorgulanmaya başladı.
Apple'ın merkezindeki güvenlik birimleri tarafından üst seviyede kontrollerden sonra uygulama mağazasına giren programlar arasında bulunan "Find&Call" adlı data hattı üzerinden arama yapılmasını sağlayan uygulamada virüs tespit edildi. Programlarını cep telefonlarına yükleyen iPhone kullanıcılarının bilgisi olmadan aktive olan virüsün cihazın içindeki tüm bilgileri ele geçirdiği hatta telefondaki kontak kişilere spam gönderdiği ortaya çıktı.
Rusya merkezli Kaspersky Lab tarafından yapılan bu uyarı sonrası Apple uygulamanın yüklenmesine son verdi. Bu arada aynı uygulamanın Google'ın mağazasındaki programı da yayından kaldırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)