E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple 1.24 trilyon $ nakit biriktirdi ---

Apple 1.24 trilyon $ nakit biriktirdi

Apple 1.24 trilyon $ nakit biriktirdi
14 Mart 2012 - 10:55 borsagundem.com

Dünyanın en değerli şirketi Apple, 1.24 trilyon dolar ile rekor seviyede nakit biriktirdi

Moody's Yatırım Servisi, 2008'deki kredi krizine ilişkin kötü anıların hâlâ canlı olmasından ötürü, dünyanın en değerli şirketi Apple Inc.'in, 1.24 trilyon dolarlık rekor seviye ile kenarda nakit biriktiren Amerikan şirketlerine öncülük ettiğini söyledi.
Açıkta borçları olmadan 97.6 milyar dolarlık nakite sahip olan Apple hariç, şirketlerin kenara ayırdığı nakit birikimi, kazanç ve nakit akışlarının rekor seviyeye tırmanmasına rağmen, değişmedi ve 1.15 trilyon dolarda kaldı. Richard Lane öncülüğündeki Moody's analistlerinin hazırladığı raporda, kredi notu A3 ve üzerinde olan şirketlerin, Apple hariç toplam nakit birikiminin yüzde 54'ünü oluşturduğu belirtildi. Yüzde 54, 594.3 milyar dolara karşılık geliyor ve nakit ve finansallardan olmayan likit yatırımları kapsıyor.
Hazinecilerin, sermaye piyasalarının çok hızlı kapandığına yönelik hatıralarının çok güçlü olduğunu ve şirketlerin genel olarak kaderlerini, fonlama bakış açısı ile kontrol etmeye odaklandıklarını belirten Lane, bunun aynı zamanda yatırım ihtiyaçlarının şirket içinden fonlayabilme yeteneği anlamına geldiğini söyledi. Lane, bu şirketlerin son birkaç yılda nakit birikimlerinin ve kullanımlarının giderek arttığını anlattı.
ABD'nin en büyük finansal olmayan şirketi geçtiğimiz yıl, ABD ekonomisinin toparlanma sıkıntıları ve Avrupa'daki borç krizinin kontrol altına alınamamasından ötürü ödemeler tablosunu güçlü tutmaya devam etti. Şirketler sermaye harcamalarını, temettü ödemelerini, hisse geri alımlarını ve satın alımları, 10.4 trilyon dolar kazanç ve 1.3 trilyon dolarlık nakit akışına rağmen artırdığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)