E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple 600 milyar doları geçti---

Apple 600 milyar doları geçti

Apple 600 milyar doları geçti
18 Ağustos 2012 - 16:57 borsagundem.com

Apple’ın piyasa değeri 600 milyar doları geçti. Apple’ın hisseleri, yılbaşından bu yana yüzde 60 değer kazandı.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın daha küçük bir iPad tablet ve bir televizyon üzerinde çalışmalarını hızlandırdığı yönündeki duyumlar, şirketin hisselerini uçurdu. Cuma günkü yüzde 1.9’luk yükselişle birlikte hisseler 648.11 dolardan kapanırken, Apple’ın piyasa değeri 602.3 milyar dolara ulaştı. Piyasa değeri açısından dünyanın en değerli şirketi olan Apple’ın hisseleri, yılbaşından bu yana yüzde 60 değer kazandı.
Jefferies & Co. analisti Peter Misek, Apple’ın tasarladığı yeni ve daha küçük iPad’in Ekim ayında, Apple televizyonun ise 2013’te piyasaya çıkabileceğini belirtti. Bloomberg’in haberine göre Misek, “iTV” adlı televizyonun üretim aşamasında olduğu kanısında. Apple hisseleri için “Al” öneren analist, hedef fiyatını da 800 dolardan 900 dolara çıkardı.
Misek, tahminlerini, TV ekranı üreticisi Sharp, iPad imalatçısı Hon Hai ve diğer TV parçası imalatçılarında gözlediği artan faaliyete dayandırıyor. Analistin iddiasına göre, yeni ve daha ucuz iPad, yılın dördüncü çeyreğinde en az 8 milyon birim satacak. Tabletin fiyatının 300 dolar olması halinde, Apple 2.4 milyar dolar gelir elde etmiş olacak. Apple, ikinci çeyrekte 17 milyon adet iPad sattı.
Şirketin, televizyonu için ise en az bir ABD’li kablolu yayın şirketiyle temas halinde olduğu belirtiliyor. Misek’in öngörülerine göre, tahminen 1250 Dolar fiyat etiketli bir Apple televizyonu, sadece dördüncü çeyrekte 2 milyon adet satabilir.
Apple’ın, gelecek ay yeni iPhone’un lansmanını yapması da bekleniyor.
BorsaGündem

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)