E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple hala rakipsiz---

Apple hala rakipsiz

Apple hala rakipsiz
16 Eylül 2012 - 08:03 borsagundem.com

Steve Jobs, envanter yeteneğinden faydalanmak için Tim Cook’u ekibine katmıştı

Hepiniz istemeseniz de biliyorsunuz, Apple birkaç gün önce yeni telefonu iPhone 5’i tanıttı. iOS ekosistemine alışmış olan sadık Apple kullanıcıları için harika bir ürün... Daha hafif, daha ince, daha hızlı, donanımı ve yazılımı daha gelişmiş bir cihazdan bahsediyoruz. Apple’cı iseniz neredeyse almak zorundasınız.
Ancak Tim Cook döneminde gözlemlediğimiz bir alışkanlık akıllarda soru işareti bırakmakta. iPhone 4S ve yeni iPad’de tasarım değişmemiş, sadece ürünlerin özellikleri güncellenmişti.
Selvi boylu iPhone 5 de tasarımda beklenen çığırı açmaktan çok uzak görünüyor. Nexus ve Kindle Fire başarısının ardından iPad’i küçültmeye hazırlanan Apple, telefonlardaki ekran boyutunda da Samsung gibi rakiplerini "takip eder" konuma geldi. Hem de Apple fan boylarının bile “aklını alamayan” bir cihaz ile.
Şunu da eklemezsek Apple’a haksızlık yapmış oluruz. Mobil cihaz pazarında bugüne kadar gelinmeyen bir olgunluk noktasına ulaşıldı aslında. Akıllı telefonların yeni döneminde artık devrim değil evrimden daha fazla bahsetmeye alışmak gerekiyor. Apple’ın şanssızlığı bu geçiş döneminde ruhani liderinden mahrum olması.
Uzun lafın kısası, Tim Cook’un Apple’ı da hayatımızın bir parçası olacak müthiş ürünler yaratmaya devam edecek. Bu cihazlar da en az öncekiler gibi başarılı satış rakamlarına ulaşacak. Ancak anlaşılan o ki, paketleri açarken kalbimiz biraz daha az hızlı atacak.
Maliyeti: 300 TL
Fiyatı: 2.000 TL
* iPhone 5’in ilk ayında 10 milyon, bir yılda 58 milyon adet satılması bekleniyor.
* Apple, iPhone 5 ile gelecek olan ince uçlu adaptörlerden yılda 100 milyon dolar kazanacak.
* Ön siparişlerde iPhone 5, 4S modelinden 20 kat daha hızlı tükendi.
* Apple son 10 yılda ikinci kez adaptör değişimine gitti. Samsung’da ise bu sayı 18.
* iPhone 5’in 16 GB’lık versiyonunun Apple’a maliyeti 168 dolar (300 TL). yaklaşık satış fiyatı 2.000 TL olacak.
* Deutsche Telekom yanlış numara verince, Alman Apple severler iPhone 5 ön siparişi için erotik hatları aradı.
Eski sevgiliye karşı karizmayı muhafaza etmenin en ucuz yolu
Biten ilişkilerin ardından hayatına devam ettiğini zanneden kişiler genelde yanıldıkları gerçeğiyle alkol alınan bir akşamda yüzleşmek zorunda kalır. Eski sevgiliye atılan unutulası mesajlar ve ısrarlı telefon konuşması denemelerinin, ertesi sabah, “Ben ne yaptım” nidalarıyla kafayı duvara vurmak suretiyle final yaptığı bilinen bir gerçek.
Bazı uygulamalar bu enternasyonel sorunun büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağlıyor. iPhone sahipleri “Drunk Dial NO!” adlı uygulamaya 99 sent ödeyerek hayatlarının en büyük pişmanlığını neredeyse zaman makinesi kadar etkin bu icat sayesinde olmadan önleyebilir. Oldukça basit olan uygulamada adres listesinizden seçtiğiniz kişileri 48 saate kadar aramaya kapatabiliyorsunuz.
“Stupid Phonecalls Blocker”adlı Android uygulaması ise, sadece alkollüyken yapılacak duygusal konuşmaları engellemekle kalmıyor, bu dramın öteki tarafına geçerek, arama yapıp SMS atabilecek istenmeyen kişileri de bloklayabiliyor. Stupid Phonecalls Blocker’ın ücretsiz olduğunu da hatırlatalım.
Bu sayfanın bir parçası olmayın: Facebook yüzünden kovulanlar
Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım siteleri sayesinde herkes kendisini ifade edebileceği yeni mecralar edinmiş durumda. Duygu düşüncelerimizi artık eskisi gibi birkaç güvenilir dostumuzla değil, yüzlerce tanıdık ve hatta bazen binlerce yabancı kişiyle paylaşıyoruz.
Söz konusu durumu çok hızlı içselleştirdik gibi görünsek de sosyal medyada madalyonun diğer tarafı bize göz kırpmaya devam ediyor. Facebook ve Twitter’da paylaşılan foto ve yazılar insanların işini kaybetmesine neden olabiliyor.
thefacebookfired.wordpress.com basında yer alan sosyal medya kovulma hikayelerini toplayan bir blog sayfası. Müvekkilinin iç çamaşırını paylaşan avukattan, kadın mahkuma Facebook’ta arkadaşlık teklifi gönderen gardiyana kadar birçok örnek yer sitede alıyor. 140 karakter deyip geçmeyin Twitter’a yazdıkları tek bir iletiyle işini kaybedenler de var.
Yapılması gereken ise oldukça basit. Profesyonel hayatınızda sizi zora sokacak paylaşımlardan kaçının. Bunu yapamıyorsanız Facebook’ta arkadaş listelerini etkin olarak kullanın. Güvenmediğiniz kişileri ve özellikle patronlarınızı bu listenin dışında tutun. Özetle, bir gün bu blogun parçası olmak istemiyorsanız kendinize güvenli bir sosyal medya çemberi yaratın. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)