E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple hedge fonları da yedi---

Apple hedge fonları da yedi

Apple hedge fonları da yedi
30 Ocak 2013 - 00:49 borsagundem.com

Geçtiğimiz Eylül ayından beri kafasını kaldıramayan Apple yanında hedge fonları da götürdü.

Dünyanın en değerli şirketi olma özelliğini geçtiğimiz hafta Exxon’a kaptıran Apple üzerinde kara bulutlar dağılmadı.
Önce gelen raporlar ardından tatmin etmeyen bilanço ile erimesi hızlanan Apple çevresindekileri de beraberinde götürdü.
Geçtiğimiz Eylül ayının ortalarında beri yüzde 35 değer kaybeden teknoloji devi Apple’ın hisselerinde 705 dolardan hızlı iniş hedge fonları da vurdu.
Apple hisselerinde yaşanan düşüş nedeniyle hedge fonlara da yüzde 3.1 düzeltme geldi.
Greenlight Capital’dan David Einhorn, geçtiğimiz yılın son çeyreğinde yüzde 5 kaybetti. Bu kayıpta önemli aktörlerin başında ise Apple geliyor. Apple’ı performansında yaşanan bozulma ile hedge fonların performanslarında da bozulma gözlendiğini kaydeden Agecrodt ortaklarında Don Steinbrugge bu bozulmanın Eylül ayı itibariyle S&P 500 ile karşılaştırdığında da kendisini gösterdiğine dikkat çekti.
Ortalama hedge fonlar 2012’yi yüzde 6.2 artışla kapatırken S&P 500 tarafında yüzde 16 geri dönüş olduğunun altını çizen piyasa uzmanları yatırımcılara yazdıkları tavsiye mektuplarında hisse performansında yeni yılda da düşüş olacağı yönünde uyarı yapıyorlar.
Mayıs ayında Apple için 1trilyon dolarlık değerlemelerin hatalı olduğunun Eylül’de 240 milyon dolardan fazla değer kaybetmesi ile belli olduğu belirtilirken, Apple için boğa olan hemen herkesin yandığına dikkat çekildi.
2013’tede hedge fonların zorlayacağı yönünde uyarı yapılan Apple hisseleri için traderlar ve yatırımcılar hissenin son dönem haberleri yerine küresel ekonomik gelişmeler tarafında hareket etmeyi tercih ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)