E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaApple hisselerine Buffett dopingi!---

Apple hisselerine Buffett dopingi!

Apple hisselerine Buffett dopingi!
17 Mayıs 2016 - 13:21 borsagundem.com

ABD’nin en zengin yatırımcılarından Warren Buffett, Apple’a 1 milyar dolarlık dokunuş yapmasının ardından şirketin hissesinde yükseliş görüldü

Geçen ay yaklaşık beşte bir oranında değer kaybeden Apple hisseleri, Warren Buffett'e ait Berkshire Hathaway'in 1 milyar dolarlık Apple hissesi alacağını açıklamasının ardından yüzde 3.7 yükselişle kapandı.

Apple, iPhone satışlarındaki düşüş nedeniyle 2016 yılının ikinci çeyreğinde gelirlerinin yüzde 13 düşüş gösterdiğini açıklamıştı. Nisan ayı sonunda milyarder yatırımcı Carl Icahn, Apple'daki 53 milyon hissesinin tümünü yaklaşık 2 milyar dolara satmıştı. Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, geçen hafta kısa bir süreliğine bu ünvanı Google'ın çatı şirketi Alphabet'e kaptırmıştı.

CNBC kanalına konuşan ABD’li finansal danışmanlık şirketi Piper Jaffray’in kıdemli araştırma analisti Gene Munster, Buffett’ın şirketi Berkshire’ın güven oyu niteliğindeki bu yatırımın, Apple’ın Çin konusundaki geleceğinden endişe eden yatırımcılara güven verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)