E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple kaybetti---

Apple kaybetti

Apple kaybetti
19 Mart 2012 - 19:54 borsagundem.com

Daha önce Motorola'ya kaybettiği dava ile Almanya'da yasaklama kararı yiyen Apple, Uluslararası Ticaret Komisyonu'ndaki davayı da kaybetti

Apple'ın son birkaç yıldır dava açmadığı birkaç şirket saymaya kalkışsak, gerçekten epey zorlanırız. HTC, Samsung, Nokia, Motorola ve daha nice dev şirket Apple avukatlarının patent belgelerinde yaptığı incelemeler sonunda açılan davalarda davalı taraf oldu.
Apple'ın uzun süredir devam eden ve Uluslararası Ticaret Komisyonu'na taşınan davalarından birisi daha sonuçlandı. Üç farklı patentli teknolojisini, ürünlerinde lisanssız kullandığı gerekçesiyle Motorola'yı dava eden Apple bu kez avucunu yaladı.
14 Mayıs'ta sonuçlanması beklenen dava iki ay erken karara bağlanarak, Motorola'nın söz konusu teknolojilerin kullanımında patent ihlali yapmadığına hükmedildi. Ocak ayında açıklanan ilk kararda da aynı sonuca varılmış, ancak Apple'ın davayı temyize götürmesi sonucu nihai bir inceleme daha yapılmasına karar verilmişti. Daha önce Almanya'da Motorola'ya karşı yasaklama kararı yiyen Apple böylece Motorola'dan bir darbe daha yemiş oldu.
Şimdi ise gözler, bu kez Motorola'nın Apple'a karşı açtığı davaya çevrildi. 23 Nisan'da başlayacak davanın 4 ay içinde sonuçlanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)