E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple rekor sayıda iPad sattı---

Apple rekor sayıda iPad sattı

Apple rekor sayıda iPad sattı
20 Mart 2012 - 08:32 borsagundem.com

Mobil piyasasındaki payını artıran Apple, ilk haftasonunda 3 milyon yeni iPad sattı

Apple Inc., haftasonunda 3 milyon yeni iPad satarak, iPad'lerde en iyi başlangıç satışına işaret etti.
Dün 10 milyar dolarlık temettü ve hisse geri alımı yapacağını açıklayan dünyanın en büyük şirketi Apple Inc.'in CEO'su Tim Cook ve iPad'in partnerlerinden AT&T Inc., resmi rakamların öncesinde Cuma günü başlayan iPad satışının rekor kırdığını söyledi.
Apple'ın piyasaya 499 dolardan giren yeni ürünü, şirketin büyümesinde önemli bir kataliz olarak görüşüyor. Apple'ın hisseleri de iPad'ın son versiyonunun tanıtılmasının ardından tüm zamanların en yükseğine çıkarak, ABD tarihinde yalnızca 5 şirket tarafından alınmış, hisse başı fiyatı 500 doları aşan devler arasına girdi.
Apple'ın Hisse başı fiyatı dün 601.10 dolardan kapanırken, seans sonrası işlemlerde de 602.85 dolara çıktı.
2 yıl önce piyasaya ilk defa sunulduğu zamandan bu yana 58 milyon iPad satan Apple, dün aynı zamanda 17 yıldan sonra ilk kez temettü ödemesi yapma planlarını açıkladı. Apple her çeyrekte hisse başına 2.65 dolar temettü ödemesi yapmayı ve 30 Eylül 2013'te başlayacak mali yılın sonrasındaki 3 yılda 10 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmayı planlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 21 Mart 2012 23:34

    INSANLAR GERCEKTEN KAFAYI YEMISLER BU BOKTAN MAKINEYI ALARAK... YA RESMEN KISILIKLERININ BIR PARCASI OLARAK GÖREN MANYAKLAR VAR BUNU BU DÜNYADA.ULAN BENIM YOK VE HAYATIMDA NORMAL BIR SEKILDE AKIYOR.LAPTIOPUM VAR VE IDARE EDIYORUZ.DAHA NE:: BEN CINDE BU CIHEZLAR ICIN BÖBREGINI SATAN DUYDUM YA.