E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiApple yeni teknoloji peşinde---

Apple yeni teknoloji peşinde

Apple yeni teknoloji peşinde
20 Ocak 2013 - 03:14 borsagundem.com

AppleInsider'da yer alan habere göre, Apple bu sefer yeni bir tablet veya cep telefonu değil; bambaşka bir teknolojinin peşinde.

Genellikle cep telefonu, tablet vb. akıllı cihazların tasarımlarını patentedönüştüren Apple, bu kez bambaşka bir patent ile gündeme oturdu.
AppleInsider'da yer alan haberde, teknoloji devi Apple'ın rüzgar gücü teknolojisine el attığı bildirildi.
Rüzgar tribünleri yoluyla enerji depolamayı kapsayan patentin detaylarına göre, "Sistem, bir takım tribün kanatları kullanarak dönel enerjiyi, düşük ısı kapasiteli akışkana dönüştürecek. Sistem daha sonra düşük ısı kapasiteli akışkandan elde ettiği ısıyı, başka bir akışkana aktaracak. Sistem son olarak aktarılan ısıyı, elektrik üretmek için kullanacak."
Alışılageldik rüzgar tribünlerinden farklı bir sisteme sahip bu teknoloji, serbest emisyonlu elektrik üretimi için faydalı bir yola benziyor. Apple'ın sistemi gayet basit: Rüzgar tribünü önce bir şaftı, daha sonra da içi sıvı dolu bir hazneye batırılmış bir cihazı döndürecek. Sistem önce "uyaracak", daha sonra "döndürecek," son olarak ise düşük ısı kapasiteli sıvıyı "ısıtacak."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)