E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriApple’daki yükselişin nedeni bastırılmış talep---

Apple’daki yükselişin nedeni bastırılmış talep

Apple’daki yükselişin nedeni bastırılmış talep
12 Temmuz 2024 - 17:42 borsagundem.com

Uzmanlar, Apple hisselerindeki yükselişi iPhone 16’ya bağlıyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street'in Apple hisselerine yönelik yenilenen yükselişi tamamen iPhone 16 ile ilgili.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Apple'ın bir sonraki iPhone'unun Wall Street'te yeni bir yükseliş dalgası yarattığı varsayılıyor.

BofA hisse senedi fiyat tahminini yükseltti

Insider’dan Filip de Mott’un haberine göre, Bank of America, Apple’da hisse başına 256 dolar tahminle hisse senedi fiyat hedefini artıran son şirket oldu. Hedef, Hisse senedinin Perşembe günü işlem gördüğü yerden yaklaşık yüzde 12'lik bir kazanca karşılık geliyor.

Banka, bir sonraki iPhone yükseltmesinin Apple hisselerini daha yükseğe çıkarmanın anahtarı olduğunu vurguluyor. BofA, şu anda tüketicilerin elinde bulunan üretken yapay zeka ve yaşlanan cihazlara yönelik heyecanın, çok yıllı bir yükseltme döngüsünü tetikleyeceğinin altını çiziyor.

Yükseliş ivmesi iPhone 16’yla ilgili

Diğer analistler de Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen iPhone 16 konusunda benzer şekilde yükseliş eğilimini sürdürüyor. iPhone 16, Apple'ın yenilenen Siri, metin özetleri ve görüntü oluşturma gibi yapay zeka yetenekleri göz önünde bulundurularak oluşturulan ilk cihazı olacak.

Apple'ın WWDC etkinliğinde öne çıkan bu araçlar iOS 18 sürümünde gelecek. Yapay zeka sistemine ‘Apple Intelligence’ adı veriliyor ve yalnızca 15 ve daha yeni Apple modellerince erişilebiliyor.

BofA Perşembe günü yaptığı bir ankete atıfta bulunarak şunları yazıyor: “WWDC etkinliğinden sonra, 2024'te akıllı telefonlarını yükseltme niyetinde olduklarını söyleyenlerin yüzdesi arttı, biz bunu yükseliş olarak görüyoruz. Bizim görüşümüze göre, bu anket sonucu, kullanıcıların satın alma kararlarına daha fazla güven duyulduğunun sinyalini veriyor ve bu da Apple Intelligence'ın kullanıma sunulmasıyla sağlanabilecek.”

Yeni modele yönelik bastırılmış talep

Perşembe günü yayınladığı notta Wedbush Securities ise, yeni telefon sevkiyatlarının Wall Street'in beklentilerini aşarak 90 milyona yaklaşacağını tahmin ediyor. Firma, hisse senedi için 275 dolarlık bir fiyat hedefi öngörüyor.

Ancak iPhone 16'nın özellikleri, hisse senedindeki yükselişin tek katalizörü değil; Wedbush, 270 milyon iPhone kullanıcısının dört yıl içinde cihazlarını yükseltmediğini tahmin ederek yeni bir modele yönelik bastırılmış bir talep olduğunu ekliyor.

BofA da bu öngörüyü kabul ediyor. Banka, anketinde, kullanıcıların büyük bir yüzdesinin hâlâ eski modelleri kullandığını ve daha sık yükseltme yapmak isteyen tüketicilerin sayısında artış olduğunu tespit ediyor. Apple tercihi diğer akıllı telefon markalarına kıyasla artıyor.

Olumsuz Çin rüzgarı da tersine dönüyor

Bu arada, bir yıl önce yatırımcıları endişelendiren ve olumsuz bir rüzgar olarak görülen Çinli tüketicinin geri çekilmesi tehdidi, ülkedeki alıcıların da Apple ürünlerini talep etmesiyle giderek gücünü yitiriyor.

Banka, “Çin'de, Eylül-Ekim 2023 ve Mart-Nisan 2024 dönemleri için ankete katılanların iPhone'larını yükseltmeye olan ilgisinde bir düşüş ve buna karşılık Huawei tercihinde bir artış var gibi görünse de, her iki durumda da etki, bu durumun geçici olduğunu ve Apple'ın her iki dönemde de hızla payını geri kazandığını gösteriyor” diyor.

Apple borsada rekor kırdıApple borsada rekor kırdı

 

Apple'dan 'Apple Intellegence' kararıApple'dan 'Apple Intellegence' kararı

 

Wall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayınWall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayın

 

Apple, Microsoft'u solladı: Yeniden dünyanın zirvesinde!Apple, Microsoft'u solladı: Yeniden dünyanın zirvesinde!

 

Apple hisselerine 'yapay zeka' dopingiApple hisselerine 'yapay zeka' dopingi

 

Yatırımcılar Apple’ın planını yanlış mı anladı?Yatırımcılar Apple’ın planını yanlış mı anladı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)