E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotiv'Araba olsa daha çok satardık'---

'Araba olsa daha çok satardık'

'Araba olsa daha çok satardık'
13 Ocak 2011 - 08:47 borsagundem.com

Geçen yıl Türkiye'de yüzde 81 büyüyerek 13 bin 264 adet araç satan Nissan, Avrupa'daki distribütörler arasında birinci sıraya yükseldi

Şirketin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, pazar payını Avrupa'da olduğu gibi yüzde 3'ün üzerine taşımayı ve model sayısını üç katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye pazarında büyümeye paralel 5-6 aydır yeni bayilik taleplerinin arttığını dile getiren Sancaktaroğlu, "Önümüzdeki yılların hedeflerine paralel bu yıl Anadolu'da birkaç yeni bayi daha açacağız." dedi.
Özellikle aralıkta yakaladığı 3 binin üzerindeki satış rakamıyla toplam pazar içinde yüzde 1,8'lik paya ulaştıklarını belirten Sancaktaroğlu, "En çok satan modelimiz Qashqai'de ne yazık ki istediğimiz adetlerde araç bulamıyoruz. Şimdi aynı sıkıntı yeni Juke modelinde de yaşanıyor. Ancak, 2011 hedeflerimiz çok daha yüksek." diye konuştu. Nissan'ın bu yıl 21 bin adetlik satış hedefiyle yola çıktığını anlatan Sancaktaroğlu, böylece yüzde 2,8 pazar payına ulaşmayı planladıklarını kaydetti.
İlkim Sancaktaroğlu, "Özellikle düşük seyreden kur, bankaların kredi vermede istekli davranması, tüketici kredi faiz oranları ve genel anlamda yaşanan istikrarlı ortam, tüketici güven endeksinin kriz öncesi seviyelere çıkmasını sağladı. Tüm markalarda olduğu gibi, bizim için de 2010 yılının en önemli konusu tedarik oldu." dedi. 2010 yılında pazardan bağımsız 7 bin adet Qashqai satma hedefi koyduklarını hatırlatan Sancaktaroğlu şöyle devam etti: "O dönem için 3 yılda satılan adedin bir yıl içinde satılması oldukça iddialı bir hedefti. Bayi teşkilatımızın da üstün gayretleriyle, 7.051 adet Qashqai ve 454 adet Qashqai+2 satışı ile toplamda 7.500 adet seviyesini yakaladık. Böylece Qashqai'nin tüm dünya satışlarında yüzde 3,5 pay alındı. Yeni Micra ve Juke modelleri de yılın son iki ayında başarılı satış rakamlarına ulaştı. Juke 1.113, Micra ise 545 adetlik satış rakamıyla 2011'de görecekleri yoğun talebi şimdiden belli etti."
İlkim Sancaktaroğlu, 2011 yılında yine 750-760 binlik pazar beklentisi olduğunu dile getirirken, Nissan'ın bu ortamda satışlarını artırarak pazar payını yükselteceğini anlattı. Nissan, bu yılı içinde Murano'nun yeni bir dizel motorlu versiyonunu, Navara'nın V6 motorlu üst bir seçeneğini ayrıca Çin'de tanıtılan yeni sedan model Sunny'yi getirme planları yapıyor.

MEMDUH TAŞLICALI - ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)