E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivArabası olanlar ceza alabilirsiniz!---

Arabası olanlar ceza alabilirsiniz!

Arabası olanlar ceza alabilirsiniz!
15 Aralık 2011 - 12:46 borsagundem.com

Ülkemizdeki yasal boşluklardan dolayı polis memurları araçlara ceza kesiyor!

BURAK TAŞÇI - [email protected]
twitter.com/buraktasci
Türkiye’ye cam filmi ithalatı ve oto aksesuarları devlet tarafından serbest bırakılmış. Otomobil sahipleri ise bu serbestlikle beraber araçlarına cam filmi uygulaması yaptırıyor. Hatta bu sektör o kadar çok genişledi ki her oto aksesuarcısında “Cam filmi yapılır” yazısı eksik olmuyor.
Cam filmleri için 5–10 yıl boyunca garanti de veriliyor. Buna istinaden vatandaşlar araçlarını film kaplatıyor.
LÜKS CİPLERE YOK GARİBAN VATANDAŞA CEZA VAR!
Ancak cam filmleri sadece sıradan vatandaşlar için suç teşkil ediyor. Eğer aracınızın üzerinde orijinal zifiri karanlık cam yoksa ve cam filmi kaplatıp hafif siyahımsı görüntü oluşturduysanız polis tarafından cezaya maruz kalıyorsunuz.
Çevirmelerde polisler lüks ciplerin içerisinin görünmemesine rağmen ceza kesemiyor ancak alt ve orta sınıf vatandaşın 5–10–15–20 bin TL’lik arabasına polis orijinal olmadığı için cam filmi bulunduğu için cezayı kesiyor.
POLİS HANGİSİNİ YAKALARSA CEZA KESİYOR
Çevirme esnasında ehliyeti ruhsatı alan polis ceza yazmak üzere aracına doğru yönelirken yoldan camları filmli onlarca araç geçiyor. Polise “bunlara niye ceza kesilmiyor” denilince de görmemezlikten geliyor. Hatta polis çok eski otomobillerin filmli olarak yanından geçmesine rağmen “Bu araçlarda orijinal fabrikasyon siyah cam var” deyip geçiştirebiliyor.
CEZA İLE İŞ BİTMİYOR!
Trafik polisi cezayı kestikten sonra bir de ceza tutanağına not düşüyor: “Cam filmi için 7 gün süre verildi.” Bu notun ne olduğunu okuyarak kimse anlayamadığı için emniyeti aramak zorunda kalıyorsunuz. Emniyetteki polis memurları ise bununla ilgili bilgileri olmadığını ve emniyete gelmenizin gerektiğini söylüyor. Bu eziyeti çekmekteki tek suçunuz aracınızın lüks olmaması!
Emniyete gittiğinizde ise polis memurları aracınızın trafikten men olduğunu söylüyor ve bunun için men ibaresinin düşürülmesi gerektiğini söylüyorlar. Bunun için de emniyette boşu boşuna zaman kaybediyorsunuz.
SATIŞI YASAL KULLANIMI YASAK!
Ülkemizdeki yasal boşluklardan birisi de cam filmi ve diğer tüm oto aksesuarlarında var. Türkiye’de eğer paranız yoksa en lüks arabayı alamadıysanız ve sonradan aracınıza aksesuar taktırdıysanız suçlusunuz demektir.
Türkiye’ye ithal olarak gelen oto aksesuarları gümrükten devlet denetimiyle geçiyor. Aracılar satışı yapıyor, uygulama yerleri arabalara takıyor. Ardından trafiğe çıktığınızda polis memuru çevirdiği anda “Oto aksesuarı ve cam filmleri yasal değildir” deyip aracınıza ceza kesip, bağlayabilir.
MUAYENEDEN GEÇİYOR
Cam filmleri ne koyulukta olursa olsun TUVTÜRK'ün muayene istasyonlarından "hafif kusur" ile geçiyor. Yani TUVTÜRK'ten geçen filmli araçlar trafik polisleri tarafından cezaya maruz kalıyor. Bu konuda da vatandaşlar çelişki içerisinde kalıyor. Devletin yetki verdiği muayene istasyonlarından geçen araçlar trafik polisi tarafından ceza kesilmesi ayrı bir çelişki yaratıyor!
GÜVENLİK İÇİN EN İYİ ÖNLEM
Cam filmleri kaza anında camın patlayıp araç içindekilerin yaralanmasına, ölümüne sebebiyet vermiyor. Çünkü parçalanan cam film üzerinde kalıp olarak kalıyor. Eğer film yoksa cam patlayıp kesiklere yol açıp ölümünüze sebebiyet verir.
Cam filmi zararlı güneş ışıklarını keser. Yazın güneş ışınlarını engellediği için aracın içi aşırı derecede ısınmaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAMAMCI BABA.15 Aralık 2011 21:37

    İnşallah o trafik polislerinin içinden gerçekten dürüstbiri leri çıkarda kendi arabasını kullanan polisede hata yapmışsa onada ayrımcılık yapmadan ceza keserde tarihe geçer ve dürüstlük abideiolur.

  • yetki15 Aralık 2011 19:28

    trafik polislerinin yaptıgı tek bunlarla kalsa çingeneye padişahlık vermişler oda tutmus babasını asmış.bunlar genelde köylü ezık buyumuş tipler bunlarla fazla konusmayın cezanızı kessınler sonrada basıp gıdın ozaman daha gıcık oluyorlar tabı benım karsımada yaptıgım işleden dolayı zaman zaman geliyorlar bende onların canını yakıyorum bizde işimizi yapıyoruz sayın trafıkci arkadaşlar:)

  • kenan15 Aralık 2011 15:44

    birileri bu haksızlıga maruz kalmış biri bu uygulamayı mahkemeye verse aynı zamanda tazminat talebindede bulunsa kesin kazanır böyle uygulama dünyanın neresinde var

  • BOCEK15 Aralık 2011 15:40

    POLIS PARDON BALIK BASTANMI KOKMUS DIYORSUNUZ.!!!!kendilerini HAASAAA ALLAHMI ZANNEDIYORLAR MAHKEMEDE DAVA ACIN YASADA SATISI OLAN 1 SEYI YAPMAK SUC DEGILSE KULLANMAKTA SUC DEGILDIR..ICISLERI BAKANLIGI NE YAPIYOR UYUYORMU BELKIDE BASBAKAN EMIR VERMISTIR.!!!!!!!!

  • filmimi sökmeyeceğim15 Aralık 2011 13:37

    aynı şey benim de başıma geldi. allah polisin eline düşürmesin...

  • film magduru15 Aralık 2011 13:16

    evet aynisi benim basimada geldi ve ayni sekilde yanimdan gecerken bak o arabadada var neden durdurmuyorsunuz dedigimde oooo hepsini durdurursak trafik islemez olur dediler.ozaman neden satiliyor o satanlarada yaziyormusunuz dedigimde,85 tl lik cezayi elime tutusturup hadi fazla soru sormada git filmi söktür dedi...icimden yüzüne karsi kalayi bastim ama 85 i de ödedim..